Duminică,
27.09.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Trei candidați la funcția de primar  au același nume de familie. ”Strămoșii noștri au fost neamuri”

15 Septembrie 2020 11:37

Trei candidați la funcția de primar  au același nume de familie. ”Strămoșii noștri au fost neamuri”

Alțâna este localitatea unde pentru funcția de primar candidează trei bărbați, toți trei purtând același nume de familie: Bucșă. Ioan Bucșă reprezintă PSD și este primarul în funcție, Ioan Adrian Bucșă este în PNL, iar de la USR PLUS candidează Aron Bucșă. ”Fiind o comună destul de mică, lumea ne cunoaște, nu e problemă, nu se fac confuzii. Acolo, la urnă, la buletinul de vot, acolo se pot face greșeli și acolo e important să nu ne încurce unul cu altul. Acum, noi nu mai suntem neamuri, dar strămoșii noștri cu siguranță au fost. Speranța noastră este să câștigăm, acum vom vedea”, spune candidatul USR PLUS.

Doi primari, trecuți prin aproape toate partidele

Ioan Bucșă, primarul, este în funcție din 2008, atunci când reușea să-l învingă pe Vasile Brezae, cel care a condus localitatea după Revoluție. Fostul primar, Vasile Brezae, a fost ales în 1996 pe listele Partidului Democrat Agrar din România. În 2000 a fost ales reprezentând Alianța pentru România, reușind să obțină 65% din voturi. În 2004, Brezae a fost din nou ales, de această dată pe listele PSD: 57,91%, reprezentând 505 voturi.

După patru ani, Brezae a candidat din partea PDL, iar Ioan Bucșa a reprezentat PSD. ”Challanger-ul” a câștigat primăria Alțâna în turul al doilea al alegerilor, după ce în primul tur, Brezae obținea 49,38% din voturi, diferența dintre ei în turul doi a fost de doar 40 de voturi. În 2012, Bucșă câștiga detașat în fața aceluiași Brezae, cu 63,48 de voturi, iar acum patru ani a obținut același scor în fața lui Brezae, dar și a lui Ioan Adrian Bucșă, reprezentantul PNL.

  

Vizualizari: 1498

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus