Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Iohannis: nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie - gripă şi COVID-19

Iohannis: nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie - gripă şi COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este nevoie de o atenţie sporită din partea tuturor în apropierea sezonului rece, subliniind că România nu-şi poate permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie: gripă şi COVID-19.

"Am înregistrat, astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi un număr semnificativ, din păcate, de decese provocate de COVID-19 la nivel naţional. Pandemia este de departe a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricţii şi reluarea unor activităţi concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi apariţiei virozelor respiratorii şi a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze de o dublă epidemie: de gripă şi de COVID-19. Să menţinem în perioada următoare o atitudine prudentă şi responsabilă. Să nu uităm că aceleaşi măsuri - masca, distanţarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri şi de virusul gripal, precum şi de alte viroze", a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1173

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus