Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Deschiderea festivă a ULBS. Rectorul: „Nu am fost niciodată susținătorii unor manifestații de tip comunist”

Deschiderea festivă a ULBS. Rectorul: „Nu am fost niciodată susținătorii unor manifestații de tip comunist”

Deschiderea festivă a Universității Lucian Blaga din Sibiu va fi diferită anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Rectorul ULBS, Sorin Radu, spune că deși nu este adeptul manifestațiilor de acest gen, va organiza un mic eveniment, cu un public restrâns. 

Sărbătoarea de la început de an universitar, care avea loc în fiecare an în centrul orașului, se mută anul acesta pe spațiul verde al Facultății de Drept. Decizia a fost luată după discuții cu reprezentanții universității și ai studenților, rectorul ULBS motivând că este cel mai sigur mod în care acest eveniment ar putea avea loc.

„Am încercat să vedem care ar fi versiunea cea mai potrivită pentru deschiderea oficială a anului universitar. Pe lângă dilemele generate de pandemie și de contextul actual, trebuie să mărturisesc că am avut și dilemele noastre, pentru că nu am fost niciodată susținătorii unor manifestații de tip comunist, în care să adunăm publicul și să ținem discursuri. Nu suntem adepții unei asemenea manifestări dar, sigur, nu putem trece la a nu face nimic. Scenariul pe care o să-l propunem noi e ca deschiderea să se facă în aer liber, în curtea Facultății de Drept, pentru că e un spațiu potrivit, cu un număr restrâns de participanți”, spune Sorin Radu.

În ceea ce privește invitații la eveniment, aceștia vor fi în număr mic, iar în acest moment nu este o decizie definitivă privind modul în care studenții vor putea participa și câți vor fi.

„Vrem să invităm și studenți, dar cei care au intrat pe primul loc sunt foarte mulți, dacă invităm olimpicii, aceștia sunt în număr de 29, o surpriză și un record absolut pentru ULBS. În acest moment lucrăm la scenariul invitaților, pentru a vedea pe cine o să putem primi într-un final la deschiderea oficială. Nu vrem să riscăm să aducem studenți și cadre didactice într-un număr mare pentru un eveniment la care pot lua parte și online, fiindcă vom transmite live”, explică rectorul ULBS.

Deschiderea oficială a Universității Lucian Blaga din Sibiu va avea loc pe 28 septembrie.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus