Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Pompierii sibieni au o nouă bază pentru intervenții mai rapide în vestul orașului

Pompierii sibieni au o nouă bază pentru intervenții mai rapide în vestul orașului

După ce proiectul construirii unei noi baze ISU în zona Aeroportului sibian s-a împotmolit, autoritățile locale au pus la dispoziția Inspectoratului pentru situații de urgență un alt imobil. Acesta a fost predat, oficial, celor de la ISU în cursul zilei de joi.

Rațiunea înființării unei noi baze ISU în zona de vest a Sibiului are în vedere scurtarea timpilor de intervenție în această parte a orașului, în special în Zona industrială vest, pe de o parte, dar și creșterea gradului de securitate a Aeroportului în ceea ce privește riscurile unor incendii. Planurile din urmă cu aproximativ patru ani aveau în vedere ridicarea unor noi facilități, însă demersurile în acest sens nu au avut un rezultat concret. Prin urmare, în luna noiembrie a anului trecut, consilierii județeni au încuviințat încheierea unui protocol între Aeroport și ISU pe subiectul înființării unei baze în spațiile existente.

Acum, între Aeroportul sibian și ISU a fost încheiat un nou protocol, pentru predarea-primirea imobilului (construcție și teren) alocat funcționării unei baze pentru intervenții de urgență, protocol cu o perioadă nedeterminată. ”Imobilul predat spre folosință angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență este complet dotat și amenajat. În anul 2019, atât Pavilionul Administrativ, cât și garajul au făcut obiectul unei ample lucrări de reparație în valoare de 336.010 lei”, anunță reprezentanții Consiliul Județean Sibiu, într-un comunicat de presă.

“Începând de azi, angajații ISU vor ajunge mai repede la intervențiile care vor avea loc în zona de vest. Este unul dintre proiectele importante care au impact direct asupra comunității din această zonă și pe care l-am susținut pentru a fi realizat. Știm cu toții cât este de important ca intervențiile să fie rapide, de multe ori timpul de răspuns făcând diferența dintre viață și moarte”, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu

Foto: CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1851

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus