Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
9°C

Scădere ușoară a numărului de cazuri în Sibiu. Peste 780 de persoane se află în carantină

19 Septembrie 2020 13:12

Scădere ușoară a numărului de cazuri în Sibiu. Peste 780 de persoane se află în carantină

Un număr de 30 de persoane au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, în județul Sibiu, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu. Un minor se află printre persoanele infectate, restul fiind cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani. De asemenea, trei persoane au decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1931 de persoane (dintre care 1807 adulți și 124 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1.309 de persoane, iar 105 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  30 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 6 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 8 persoane
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 6 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 784 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 133 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 77 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 50 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 121 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 18 septembrie a.c., 237 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 661 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 54 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 4 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, o persoană a fost avertizata pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii locali sibieni au verificat 174 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală

În cursul zilei de 18 septembrie a.c., 8 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 18 septembrie inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 4 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Se reamintește faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Autoritățile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Vizualizari: 1166

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus