Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ISJ Sibiu: opt persoane depistate pozitiv în școlile sibiene. 528, în izolare

ISJ Sibiu: opt persoane depistate pozitiv în școlile sibiene. 528, în izolare

Cinci elevi, două cadre didactice și o persoană din personalul nedidactic sunt confirmate pozitiv cu SARS-COV-2 și sunt internate în spital, transmite prof Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu. 501 de elevi și 20 de cadre didactice se află în izolare.

Cei cinci elevi depistați pozitiv cu noul coronavirus sunt  elevi la Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații,  Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu).

Cele două cadre didactice predau la Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth”, iar persoana nedidactică lucrează la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu.

Potrivit sursei citate, 528 de persoane sunt izolate/carantinate: 501 elevi, 20 de cadre didactice, trei personal didactic auxiliar și patru personal nedidactic.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ, sea arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

Prin urmare, astăzi, 22 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

-  288 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

- 43 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

- 7 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

"Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori", se arată în comunicatul amintit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus