Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Situația pe școli: Peste 500 de elevi se află în izolare

Situația pe școli: Peste 500 de elevi se află în izolare

Situația persoanelor infectate cu noul coronavirus din unitățile de învățământ sibiene rămâne neschimbată. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, opt persoane, dintre care cinci elevi sunt infectate cu SARS-CoV-2. Crește, în continuare, numărul persoanelor aflate în izolare. 11 elevi și un cadru didactic au intrat în izolare de la ultima raportare.

Situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu din punct de vedere al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus arată că sunt 8 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 5 elevi (Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații,  Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), 2 cadre didactice (Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș și Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”) și 1 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu);

Totodată 538 persoane carantinate/izolate: 516 elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele menționate în comunicatul emis de către biroul de presă al Prefecturii Sibiu), 15 de cadre didactice, 2 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

În comparație cu datele oferite ieri, 23 septembrie s-a modificat doar numărul persoanelor carantinate/izolate: a crescut cu 11 elevi, a crescut cu 1 cadru didactic și a scăzut cu 1 la personalul didactic auxiliar, în total fiind 538 persoane (față de 527).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, situația transmisă de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, arată că 288 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 43 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și 7 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1520

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus