Sâmbătă,
17.04.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Situația la o secție de votare din centrul Sibiului: „Am putut număra pe degete tinerii care au venit”

Situația la o secție de votare din centrul Sibiului: „Am putut număra pe degete tinerii care au venit”

În jurul orei 12, secția de votare de la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu era aproape goală. Nu era nevoie ca oamenii să stea la rând iar atmosfera era una foarte degajată. 

Am fost întâmpinată de o doamnă veselă care m-a îndemnat să mă dezinfectez și mi-a luat temperatura. Relaxată, neavând prea mult de lucru la ora aceea, a avut chiar timp să stea puțin de povești. 

„E destul de ok, lumea vine, dar nu în valuri. Au venit, așa după mine, oameni de până pe la 50 de ani, mai ales de dimineață, înainte sau după biserică. Din păcate, nu au prea venit tineri. I-am putut număra pe degete. Poate o să vină mai târziu. Toată lumea a înțeles regulile, nu am avut probleme, nici măști nu a trebuit să dau pentru că până acum au avut toți. Sper să rămână așa situația până diseară”, a povestit femeia. 

La intrarea în sală totul s-a desfășurat rapid și fără evenimente. Am introdus cartea de identitate singură în scanner, am fost îndrumată către persoana care urma să îmi ofere buletinele de vot și ștampila, iar după ce am votat o tânără mi-a arătat în ce urnă trebuie să intre fiecare buletin, pentru ca totul să meargă rapid. Totodată, mi-a fost oferit sticker-ul cu „VOTAT” pentru a-l lipi singură pe cartea de identitate.

La plecare mi-a fost semnalat un alt recipient cu dezinfectant decât cel folosit inițial, iar cei care doreau să își arunce măștile aveau și un astfel de recipient la dispoziție.

Până la momentul publicării articolului, prezența la vot în această secție de votare este de 16% (177 din cei 1.146 sibieni cu drept de vot înscriși pe listele permanente și-au exercitat acest drept). 

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dan2 Cp

Acum 6 luni

asta e manipulare nu trebe sa se scrie nici cine o venit,nici virsta,sex,etc de aia votul e secret eu fusei si votai am 30 de ani de sibiu nu ca botox de botoshani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus