Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
3°C

VIDEO Primarul din Șeica Mare, acuzat că le arată oamenilor cu cine să voteze. ”Sunt la al patrulea mandat, nu fac acum prostii””

VIDEO Primarul din Șeica Mare, acuzat că le arată oamenilor cu cine să voteze. ”Sunt la al patrulea mandat, nu fac acum prostii””

Actualizare, ora 18:

Primarul din Șura Mică, Nicolae Șușa, a fost amendat de polițiști cu 1.400 de lei, pentru continuarea campaniei electorale și după încetarea campaniei. ”În ceea ce privește evenimentul sesizat în Șeica Mare, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform art. 108, lit. “ş”, teza I din Legea 115 / 2015, cu amendă în valoare de 1.400 lei”, anunță IPJ Sibiu.

Art. 108, alin ”ș” din Legea 115/201 prevede: ”continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispozițiilor art. 64, prin lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți„.

Știrea inițială

USR reclamă faptul că primarul liberal din Șeica Mare, Nicolae Șușa, le arată oamenilor ce să voteze, deschizând, în fața secției de votare un buletin de vot și arătându-le pe ce simbol să pună ștampila. ”La Șeica Mare, primarul Șușa Nicolae duce oamenii care nu știu să citească în primărie,  pentru a le arăta și apoi merg să voteze. Tot el le dă oamenilor bilețel cum să îl voteze. Și în acest filmuleț avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze”, anunță USR-iștii.

În filmul pus la dispoziție de USR Sibiu se vede cum un grup de romi sunt sfătuiți de primar, fiindu-le arătate un buletin de vot. „A fost sesizat echipajul de poliție din localitate și urmează să scriem plângerea către Biroul Electoral de Circumscripție locală”, anunță USR Sibiu.

IPJ Sibiu încă nu are date despre neregulile semnalate de USR la Șura Mare. 

Șușa: ”Nu le-am spus cu cine să voteze, le-am deschis și le-am arătat însemnele la toate partidele”

Primarul ”Nu s-a întâmplat nimic. Eu sunt în primărie, și am avut trei cetățeni, patru, care nu știu carte. Și au zis, domnu primar, noi cum să voăm. Și avem avizierul de la circumscripție în curtea primăriei, cu buletinele anulate. SUnt expuse pentru consultare. Și am deschis avizierul să le arăt cum să voteze acolo, să nu creăm busculadă. Nu m-am ferit, să fiu numai eu cu ei, au fost acolo peste 20 de persoane. Le-am spus să voteze în cunoștință de cauză, sunt buletine oficiale ce le-am primit de la Mediaș, cu anulat pe ele, puse în avizier. Dumnezeu să mă ierte... Nu le-am spus cu cine să voteze, le-am deschis și le-am arătat însemnele la toate partidele. Sunt la al patrulea mandat, nu fac acum prostii”, spune primarul din Șeica Mare.

 

Buletine gata ștampilate la Tălmaciu

Și liberalii anunță probleme la votul de astăzi. ”Mai multe nereguli au fost constate la secția de votare nr. 213 din Tălmaciu. Astfel, un cetățean a primit cinci buletine de vot în loc de patru, unul dintre ele fiind, în final, anulat.  Alți trei cetățeni au primit câte două buletine de vot pentru primar.  O persoană a primit cele patru buletine de vot, constatând faptul că unul dintre ele, cel adresat Consiliului Județean, era deja ștampilat.  Conducerea Biroulul Electoral de Circumscripție a fost înștiințată, iar procesul electoral a fost suspendat”, anunță PNL Sibiu, într-un comunicat de presă. ”Mai mult, în Tălmăcel s-a sesizat faptul că actualul primar în funcție, Nicolae Basarabă, aștepta în fața unei biserici persoanele care ieșeau de la slujbă, încercând să le ducă la secția de votare.  În ambele cazuri, Poliția și Jandarmeria au fost sesizate, acestea luând măsurile legale necesare”, anunță liberalii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3052

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Toma Toma

Acum 2 ani

Pe un analfabet il inveti ad hoc insemnele electorale de la toate partidele si cum sa voteze?Cine te crede asta?Din pacate,soarta Romaniei este decisa de prea multi analfabeti si oameni fara valoare!
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 2 ani

Daa , siiiigur ca da, le-a arătat toate semnele si le-a zis sa voteze săgeata, dat nu i-a influentat absolut deloc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus