Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Iohannis: victoria aparține în primul rând democrației românești. A fost și o victorie majoră a dreptei

28 Septembrie 2020 18:28

Iohannis: victoria aparține în primul rând democrației românești. A fost și o victorie majoră a dreptei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că victoria de la alegerile locale este a democraţiei româneşti, punctând că a fost şi o victorie a dreptei, conturându-se astfel o nouă realitate politică. Președintele României a vorbit într-o declarație de presă despre alegerile din 27 septembrie.

"În urma scrutinului pentru locale, victoria aparține în primul rând democrației românești.

Totodată, a fost și o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care Partidul Național Liberal și USR devin forțele schimbării în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiție pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD și apoi cu votul de la alegerile prezidențiale.

Pentru Partidul Național Liberal, este un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteți astăzi cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă și prin responsabilitatea cu care v-ați asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România. Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată și că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localități.

Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări, ați dovedit că perseverența și proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid și vă pot asigura un loc important pe scena politică", a spus președintele.

Comentarii

1 comentarii

2 Cents

Acum 3 săptămâni

In astfel de declaratii vedem cum de fapt, ca de fiecare data liderii politici privesc totul ca pe un joc al puterii, nu ca pe o continua aplecare catre doleantele poporului. Fie ca va declarati de stanga, dreapta sau centru, toti sunteti preocupati doar de obtinerea acestor pozitii alfa in haita politicianista. Pentru popor se face intotdeauna doar acel minim care sa garanteze amagirea si prezenta la vot. Nimeni nu este cu adevarat preocupat de ce lasa in urma dupa mandatele incredintate de noi cei creduli si platitori de taxe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus