Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Primăria Sibiu e ca și câștigată, rămân de văzut alianțele. Atmosferă destinsă la FDGR

Primăria Sibiu e ca și câștigată, rămân de văzut alianțele. Atmosferă destinsă la FDGR

Chiar și în lipsa unor sondaje la ieșirea de la vor, liderii FDGR Sibiu au trăit momentul final al alegerilor într-o atmosferă destinsă. Deși s-a ferit să o recunoască, Astrid Fodor este sigură pe noul mandat de primar al municipiului Sibiu. La fel cum este deja clar faptul că FDGR a pierdut majoritatea în Consiliul local Sibiu.

Într-o atmosferă de sărbătoare decentă, principalii candidați și reprezentanți de la Sibiu ai Forumului Democrat al Germanilor din România s-au întâlnit duminică seara în Sala Oglinzilor din sediul central al formațiunii. Cu gustări pregătite, locuri de socializare și un ecran pe care a fost proiectată emisia on-line a celor de la DigiTV. În lipsă de exit-poll-uri realizate la nivelul Sibiului, reprezentanții Forumului au urmărit datele furnizate la ora 21:00 pentru Primăria București. Iar anunțul potrivit căruia Nicușor Dan a fost ales primar al Capitalei a chiar și smuls câteva aplauze, stinse la fel de repede precum au și apărut. 

Paul Porr: ”o campanie murdară”

Riguroși, ca de fiecare dată, liderii Forumului au evitat să ofere declarații pe tema rezultatelor la alegerile locale, chiar și după ce din secțiile de votare au început să vină primele date în ceea ce privește numărătoarea voturilor.

Întrebat despre cum apreciază prestanța candidaților la alegerile locale, președintele FDGR la nivel național, Paul Jurgen Porr, s-a arătat dezamăgit. ”O campanie mai murdară decât ultimele, pe care eu le-am trăit din 2008 încoace. Nu vreau să nominalizez, dar nu au făcut cinste Sibiului. În ultima zi să vii cu declarații care nu mai pot fi dezmințite, nu e foarte «fair», mai ales din partea unor sportivi. Sau așa-zis sportivi. Vom vedea ce au zis alegătorii”, a declarat Paul-Jürgen Porr.

”În campania electorală de fiecare dată se scot cuțitele și, mai apoi, sub o formă sau alta trebuie coabitat. Vom vedea cu cine și cum”, Paul-Jürgen Porr, președintele FDGR

Astrid Fodor: ”acum cel mai important este să continui ceea ce am început”

Deși nu a nominalizat, declarațiile lui Paul Porr au făcut referire la campania și mesajele transmise de Adrian Bibu, candidatul PNL pentru Primăria Sibiu. PNL care, până în ultima perioadă, a fost un aliat tradițional al Forumului la nivelul administrațiilor locale din județul Sibiu.

De altfel, tot fără să nominalizeze, și Astrid Fodor s-a arătat deranjată de campania PNL. ”Din partea majorității candidaților a fost o campanie decentă, cu o excepție care chiar a depășit de multe ori limitele bunului simț chiar și pentru o campanie electorală. Cel puțin cu acele campanii cu care suntem noi obișnuiți la Sibiu și cu cele pe care le practică FDGR de atâția ani. Și e greu să te obișnuiești cu astfel de ieșiri suburbane. Normal că lasă urme (astfel de reacții – n.r.), dar pentru mine important este Sibiul, importanți sunt sibienii, așa că astfel de derapaje ale unor candidați nu neapărat că le treci cu vederea, dar te gândești la ceea ce ai de făcut. Eu sunt o persoană care are un țel, spre acela mă îndrept: acum cel mai important este să continui ceea ce am început să terminăm și să implementăm proiectele noi, pe care le-am promis sibienilor, astfel încât să ajungă în niște stadii de la care să nu mai poată fi oprite”, apreciază Astrid Fodor. 

Primarul în funcție al Sibiului nu a dorit să facă declarații referitoare la un nou mandat, în lipsa unor rezultate parțiale suficiente. S-a limitat la a spune că este optimistă. ”Eu sunt optimistă, dar până nu văd rezultatul final nu pot să spun că am câștigat. Sunt optimistă că sibienii au votat proiecte și rezultate și nu doar promisiuni care uneori au fost aberante”.

Astrid Fodor, primarul în funcție al municipiului Sibiu

O nouă majoritate în Consiliul Local Sibiu

Din 2004 până în prezent, FDGR a deținut și majoritatea în Consiliul local Sibiu. Situație care se va schimba în urma alegerilor de duminică.

Dacă FDGR pierde majoritatea în Consiliul Local, Astrid Fodor a declarat că despre eventuale posibile alianțe va discuta ”după ce avem rezultatele”. ”În orice caz, vom ajunge la o înțelegere, astfel încât să avem o majoritate care ne garantează că ceea ce dorim să facem pentru Sibiu vom și putea face și nu ne vom bloca. Pentru mine este foarte important ca acest buget pe care îl avem să fie gestionat cu multă responsabilitate și nu să facem unora și altora cadouri promise în timpul campaniei electorale din bugetul Sibiului”.

Iar viitoarele alianțe de la nivelul municipiului Sibiu vor avea în vedere și rezultatele exprimate pentru Consiliul Județean Sibiu, unde FDGR are, în prezent, un vicepreședinte. ”Într-o anumită măsură cred că vor conta (rezultatele la nivel județean – n.r.). Așa e în politică”, a răspuns Astrid Fodor.

Vizualizari: 5704

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zzz Ttt

Acum 8 luni

lasa ca exponentul PNL, presedintele KJ, a fost foarte fair cand a defilat cu voi de mana prin oras dupa ce liberalii si-au rupt spatele sa ii aduca voturi in judet
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lubert Yoht

Acum 8 luni

Zzz Ttt Marș și plângi în altă parte
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stefan Daniel

Acum 8 luni

Mult succesc in continuare doamna Fodor !
Raspunde

Cristian Dancila

Acum 8 luni

Vai... Vai... ce pacat ..... ce sensibilitate , cata finete la doamna Fodor. Campania PNL Sibiu a fost de prea bun simt. Candidatul Adrian Bibu NU a fost destul de ,,nesimtit,, s-a purtat cu manusi cu voi. Trebuia sa fie mult mai combativ si direct cu toate "fetele" voastre sterse.
Raspunde

Un Alegator nemultumit

Acum 8 luni

Nu voi intelege niciodata justificarea realegerii ca primar a doamnei Fodor!Sibiul nu are nimic din ce au sau ar trebui sa aiba orasele de aceeasi marime:stadion,piata,strand,bazin acoperit,sala a sporturilor,patinoar,teatru!Doamna Fodor este primar pentru cei din centru,in schimb minte,pacaleste si ignora pe toti ceilalti!Cu putina ratiune puteam schimba destinul Sibiului intr-o directie buna!Altii,de la case mai mari au facut-o!Nu stiu cat de multe ar fi facut alta echipa la primaria Sibiu,stiu,insa,ca echipa actuala nu va face nimic in urmatorii ani.Pacat!
Raspunde

Ahitofel Yankze

Acum 8 luni

Oare poate? Daca nu a facut mai nimic in ultimii 6 ani, are energia sa faca ceva de acum inainte? Ma indoiesc foarte tare. Vis-a-vis de campania murdara, eu am vazut foarte mult murdar tocmai de la sustinatorii FDGR si cei ai USR. In rest nu am prea vazut invective, acuzatii si balacareli. Poate mi-au scapat mie. Faptul ca a pierdut majoritatea in CL e un mare plus. Nu vor mai putea avea atitudinea aroganta de pana acum si vor fi trasi la raspundere pentru ceea ce fac, sau nu fac.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus