Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Orban: un profesor care nu face lecții online nu trebuie plătit. Dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit

Orban: un profesor care nu face lecții online nu trebuie plătit. Dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că profesorii nu trebuie plătiți pentru orele pe care nu le susțin online, acolo unde acest scenariu se aplică. El a adăugat că profesorii care refuză să predea în acest sistem nu au ce căuta în sistem.

“Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să-și exercite profesia și chiar misiunea. Un profesor care nu face lecții online acolo unde este necesară organizarea acestor lecții online… dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit. Este simplu”, a anunțat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Ministerul Educației, citat de Edupedu.

“Dacă refuză să predea online, din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta în educație. Pentru că un profesor are obligația să se adapteze la orice situație. Jobul lui este să transmită informațiile, cunoștințele de la materia respectivă și în mod evident și multe altele, valori, principii, să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de a transmite aceste cunoștințe. Să fim cinstiți: online-ul e un lucru care există deja în viața noastră. Avem, cei mai mulți, conturi de Facebook, știm ce înseamnă LIVE-uri, cum să nu poți să te adaptezi să predai online?”, a mai spus Ludovic Orban.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2715

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian Din centru

Acum 3 ani

Același discurs bolovănos pe care îl aveau comuniștii și psd-isti îl are acum pnl. Nea premierul a auzit de obligativitatea angajatoruluide a asigura condițiile de muncă prevăzute de lege. In lege nu scrie nimic de online. Partid de pd-listi reconvertiti.
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 3 ani

Foarte corect, dealtfel.... ca prea s-au inflamat tot felul de "profesori" ca lor nu le convine nimic. Pai atunci, sa nu-i mai plateasca nimeni, ca asa e la orice job, iti asumi fițele. Nu-i trimite nimeni pe front, ba dimpotriva !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus