Sâmbătă,
31.10.2020
Innorat
Acum
4°C

Am mâncat în cea mai nouă atracție turistică a județului – Păstrăvăria Tatu Sadu

04 Octombrie 2020 19:15

Am mâncat în cea mai nouă atracție turistică a județului – Păstrăvăria Tatu Sadu

Astăzi, dacă vor să fugă din Sibiu la aer curat și în liniștea naturii, mulți sibieni aleg destinații devenite celebre, precum Castelul de lut de la Porumbacu, Păstrăvăria Albota, Conacul Maria Theresa din Orlat sau, mai nou, Pensiunea Dealul Verde - cea care te duce cu gândul în lumea hobbiților din „Stăpânul Inelelor”. Ce este interesant la toate destinațiile enumerate mai sus este că toate au devenit obiective turistice în urma unor investiții serioase făcute de oameni cu viziune. Reputația și-au câștigat-o în timp, confirmând de fiecare dată așteptările celor care le calcă pragul. Începând cu vara aceasta cred că pe listă putem adăuga cu siguranță Păstrăvăria Tatu de la Sadu, investiție de amploare inaugurată în plină pandemie.

Din Sibiu până la Păstrăvăria Tatu nu faci mai mult de 45 de minute, deși nu am văzut niciun indicator iar pe Google Maps nu te prea poți baza pentru că unde se află nu există semnal la telefon. Până în Sadu știe oricine cum se ajunge, iar de acolo continui drumul principal spre Râul Sadului, păstrăvăria fiind la vreo zece minute pe partea dreaptă, după ce ieși din Sadu. Dacă ajungi până acolo n-ai cum s-o ratezi.

Prima surpriză a fost parcarea de mari dimensiuni, plină ochi într-o zi de week-end. Nu se fac rezervări și, în ciuda faptului că n-am prea văzut publicitate obiectivului, se pare să toată lumea a aflat de el.

De la parcare până la zona de pescuit și mâncare ai vreo cinci minute de mers pe jos, numai bine cât să poți să simți aerul curat de munte și să îți dai seama că te afli înconjurat de pădure și verdeață cât cuprinde. Pare locul perfect unde să pleci o jumătate de zi cu familia, să te bucuri de liniște și natură.

Zona de mese este în aer liber, special gândită în trepte sub forma unor terase. Ei îi spun ”Esplanada”. În funcție de preferințele tale culinare poți să te așezi pe prima treaptă, unde găsești deserturi și dulciuri, sau pe ultima, unde găsești preparate din pește. Trebuie să știți că păstrăvul este rege aici, oamenii au câteva lacuri pline ochi cu pește și cea mai mare parte a preparatelor este cu carne de păstrăv, inclusiv pizza sau burger. Dar poți găsi presărate și mâncăruri fără pește, precum coaste de porc sau aripioare de pui.

Și dacă te duci sătul la Păstrăvăria Tatu, după o jumătate de oră de plimbare în aer tare de munte, timp în care auzi doar foșnetul copacilor scuturați de vânt și sursurul apei, garantat ți se face foame. Evident că am încercat păstrăvul la grătar cu cartofi natur și mujdei de usturoi, precum și un burger cu file de păstrăv dezosat, de curiozitate. Dacă burgerul nu m-a convins, fiind obișnuit cu alte arome, un păstrăv proaspăt, bine gătit, niciodată nu poate da greș. Mi s-a părut deosebit faptul că poți să asortezi mâncarea cu o serie de băuturi pe care rar le găsești în Sibiu, cum este limonada din fructe de pădure sau cea cu suc de trandafiri.

Mi-a mai plăcut că poți să prinzi păstrăv cu mâna ta și să-l iei acasă. Nu se poate mai proaspăt de atât. Că poți să te plimbi prin complex cu mașinuța de tipul celor folosite la cluburile de golf. Și că au loc de joacă generos și nou nouț pentru copii, astfel încât să se simtă bine toată familia. Nu în ultimul rând mi s-a părut interesant că nu poți plăti cu bani cash, ci pe modelul festivalurilor din vremuri de dinainte de pandemie, primești un card pe loc pe care îți pui tu câți bani dorești să cheltui. Dar cel mai mult mi-a plăcut că oamenii folosesc farfurii biodegradabile de unică folosință, astfel încât au grijă de mediul în mijlocul căruia s-au așezat.

Ce nu mi-a plăcut este faptul că pe alocuri se simte că sunt proaspăt deschiși și că mai sunt lucruri de reglat, atenția la detalii altfel spus. Adică uneori poteca pe unde se plimbă turiștii devine șenilă de buldozer. Sau un podeț este inundat de un fir de apă care iese de sub pământ și nu poți să treci mai departe. Și mi-ar fi plăcut să existe câteva bănci pe care să te așezi dacă tot te plimbi în mijlocul naturii și vrei să te bucuri de ea.

Nu puteam încheia fără să menționez prețurile, care sunt asemănătoare cu ce găsești în centrul Sibiului, prin urmare nu-i tocmai ieftin. Adică, pe românește, un păstrăv prăjit sau la cuptor cu mămăliguță, mujdei și lămâie costă 44 de lei. Sau un șnițel din cotlet sau piept de pui cu cartofi wedges, sos de ciuperci și lămâie costă 43 de lei. În fine, ați înțeles ideea.

Cred că nu este locul unde să mănânci zilnic și nici nu este aceasta menirea Păstrăvăriei Tatu. Dar este un loc foarte plăcut, la îndemână, relaxant, unde să ieși cu prietenii sau familia periodic, să te deconectezi, mănânci ceva bun și îți încarci bateriile.

Comentarii

4 comentarii

Silviu Vanu

Acum 3 săptămâni

Capacele de canal de la intersectia Cl.Dumbravii cu Marasti cat si din fata casei cu nr.15 de pe Marasti continua sa bata infernal. Le-am trimis un email inainte de alegeri dar nimic. Ei se ocupa de stadioane si festivaluri moca.
Raspunde

Ion Luca Caragiale

Acum 3 săptămâni

Cel mai tare mi se pare ca poți sa comanzi limonada de fructe de pădure.... Totuși ar putea sa bage in meniu și limonada de kiwi, ananas , morcovi, etc! Da-le-n colo de lămâi , toată lumea face limonada din lămâi , foarte ciudat!!
Raspunde

Alex Marcu

Acum 3 săptămâni

Peisajul face toti banii! Mancarea din punga! Burger, cartofi, salata! Ma asteptam sa fie macar burgerul facut de ei... nu congelat! Personalul nescolarizat...pacat de investitie!
Raspunde

M MARIA

Acum 3 săptămâni

Sfat prietenesc > mergeti si vedeti zona, care ofera un peisaj superb si linistitor, dar nu mancati la acest local. Mancarea este de o calitate proasta, totul este semipreparat, din punga. Mancarea de la fast-food-urile din Sibiu este cu mult superioara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus