Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Se reintroduc restricțiile în patru localități din județ

Se reintroduc restricțiile în patru localități din județ

Purtarea obligatorie a măștii de protecție ”peste nas și gură” în spațiile deschise, închiderea restaurantelor, cluburilor și barurilor și organizarea slujbelor religioase doar în curtea bisericilor sunt măsurile care sunt impuse de mâine, de la ora 12 noaptea, până în 20 octombrie, de către Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență Sibiu. Localitățile vizate de această decizie, luată în unanimitate, sunt Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal.

Există însă în cazul Șelimbărului o excepție: nu se va închide mall-ul și nici restaurantele McDonalds, KFC și Yammy Yang și nici fast-food-ul de lângă Kaufland. Motivul a fost explicat de șeful Direcției Județene de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu: ”Există aceste excepții, pentru că acele locuri sunt frecventate de populația din Sibiu, nu neapărat de către populația din Șelimbăr”, a explicat Budescu.

În aceste patru localități rata de incidență a infecțiilor COVID-19 la mia de locuitori este între 1,5 și 3, în ultimele 15 zile, acesta fiind și motivul pentru care s-au luat aceste măsuri.

Măsurile impuse pentru cele patru localități:

Purtarea măștii în spații deschise pe raza localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal să fie obligatorie;

Interzicerea: organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a cluburilor;

Lăcașurilor de cult din Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal, li se recomandă se efectueze slujbele religioase în exteriorul lăcașurilor de cult;

Obligativitatea purtării măștii în apropierea tuturor unităților de învățământ.

Hotărârea nr. 50/06.10.2020 în care sunt stabilite următoarele măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 astfel:   

  • Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr şi Merghindeal, prezente în toate spațiile deschise;

*Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, în localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr şi Merghindeal, se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.
    • Se vor excepta de la această măsură următoarele unități din localitatea Șelimbăr: Kaufland - Șoseaua Sibiului, nr. 1A, Shopping City Sibiu - Şoseaua Sibiului, nr. 5, KFC – Șoseaua Sibiului nr. 5, McDonald’s - Şoseaua Sibiului, nr. 1 Fast-Food Yammy Young – Șoseaua Sibiului n.r 5, El Gringo – Șoseaua Sibiului.
  • Vor face excepție de la această măsură persoanele cazate în unități hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora;
  • Se recomandă ca în intervalul 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult din Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, să desfășoare slujbele religioase în curte. Credincioșii trebuie să poarte masca de protecție şi să păstreze distanța fizică de 2 metri între persoane.

*Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor unităților de învățământ din județul Sibiu.

*Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control în localitățile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 27301

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Prenume SiNume

Acum 1 an

Zise, "șeful Direcției Județene de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu" - o petarda de om.
Raspunde

Apolitic W

Acum 1 an

"de la ora 12 noaptea, până în 20 octombrie, de către Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență Sibiu. Localitățile vizate de această decizie, luată în unanimitate, sunt Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal." De unde o mai aparut si comitia asta si de cand isi aroga proceduri parlamentare (decizie luata in unanimitate). Eu stiam ca Prefectul ca reprezentant al Guvernului ordona nu voteaza aceste decizii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oigo Kukuruku

Acum 1 an

oau, deci daca trec noaptea pe langa o scoala trebuie sa port masca? pe astia ii platim din banii nostri?! demisia!
Raspunde

Vvvv Vv

Acum 1 an

FACETI BA LOCURI IN SPITALE NU MASTI PE STRADA!!!! De 7 luni ati facut fix p.la
Raspunde

Marcela-Victoria Ropotin

Acum 1 an

Șelimbărul și Sibiul, fizic sunt unite. Doar administrativ sunt două localități distincte. Ciudat mod de a trata problema. Mulți sibienii locuiesc pe raza loc Șelimbăr și mulți șelimbăreni lucrează în Sibiu. Iar ,,povestea" cu mall-ul este comico-tragică. OAMENI BUNI, PURTAȚI MASCA ȘI CHIAR ȘI MĂNUȘI DE PROTECȚIE. CIRCULAȚI MAI PUȚIN ȘI CU GRIJĂ. NU-I DE GLUMIT. NUMAI LA SPITAL SĂ NU AJUNGI...
Raspunde

Mini Me

Acum 1 an

Exact la asta ma gandeam. Șelimbăr e focar cu restrictii, Sibiul nu e ( inca ), dar toti se intalnesc la cumparaturi in Shopping Center, KFC, McDonalds fara probleme. E ca si cum in acelasi apartament cu 2 camere unii sunt bolnavi si altii nu si se plimba si intalnesc in voie prin apartament.
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

Adica badea Grigore cand mere cu vacile la pascut la Cârțișoara trebuie sa poarte masca...cred ca suntem in zona crepusculara. Incompetentii ne hotărăsc soarta.
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 an

stai linistit , n-o sa poarte nimeni daca stau pe bancuta si pe langa in fata casei mai multi oameni e ok sa poarte avand in vedere situatia din localitate. dar in rest, lumea nu e dusa cu capul sa poarte pe strada goala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus