Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Sibiul, în contextul național al pandemiei: locul 25 după numărul de infecții, locul 16 după numărul de decese

Sibiul, în contextul național al pandemiei: locul 25 după numărul de infecții, locul 16 după numărul de decese

În județ sunt confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2, 2.441 de persoane, dintre care 2.299 adulți și 142 copii. Dintre acestea, 1.676 s-au vindecat, iar 127 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Statistica seacă, prezentată la nivel local, nu ne arată însă unde se află Sibiul în contextul național al pandemiei.

După numărul de infectări, Sibiul se află sub județe precum Suceava, unde la începutul pandemiei au existat probleme grave de management în cadrul spitalelor, după Brașov, Bacău, Argeș, Iași și Galați. După numărul de persoane care au decedat în urma infectării cu SARS CoV 2, Sibiul urcă nouă locuri, aici decedând mai multe persoane decât în Neamț, Vrancea sau Buzău, cu toate că acolo au existat mai multe cazuri decât în județul nostru.

 

La raportul dintre decese și numărul de cazuri, Sibiul mai urcă patru locuri. În județ, 5,28% din persoanele infectate au decedat, procentul fiind peste ce există la această oră în județele Caraș Severin (5,25%), Ialomița (4,63%), Sălaj (4,34%) și Tulcea (4,33%). Cel mai bine, în această situație, stau județele Vâlcea (1,46%), municipiul București (1,9%), Ilfov (2,16%) și Constanța (2,17%). La polul opus, în județele Bistrița Năsăud (6,75%), Mureș și Botoșani (6,27%) și Suceava (6,21%), situația este cea mai proastă.

Ca o comparație, în Italia, acest procent este de 10,91%, în Franța este de 5,17%, în Germania este de 3,13, iar în Spania procentul de persoane decedate din numărul de infectări este de 3.96%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus