Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Surse: Poliția va face controale în civil pentru a vedea cine nu respectă măsurile anti-COVID. 208 de polițiști și jandarmi au făcut controale, la Sibiu

Surse: Poliția va face controale în civil pentru a vedea cine nu respectă măsurile anti-COVID. 208 de polițiști și jandarmi au făcut controale, la Sibiu

Poliția va face controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale, citate de digi24.ro

Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma, potrivit surselor citate.

În cursul zilei de ieri, 4 octombrie, 208 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați, la Sibiu, în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. 

Cu această ocazie, au fost verificate 711 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 44 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 188 de mijloace de transport, din care 35 mijloace de transport public în comun. 

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, se arată în raportarea Instituției Prefectului de ieri, 5 octombrie.

Polițiștii locali sibieni au verificat 240 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare în piața Cibin și în zona centrală a municipiului Sibiu. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 2 avertismente verbale și o amendă în valoare de 2000 lei.

"Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165", transmit reprezentanții Instutuției Prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus