Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Câte paturi libere mai sunt pentru pacienții COVID: trei la județean, zero la CF și Cisnădie

Câte paturi libere mai sunt pentru pacienții COVID: trei la județean, zero la CF și Cisnădie

Spitalele din Sibiu rămân fără paturi pentru pacienții confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Spitalul din Cisnădie și Spitalul General C.F. Sibiu au toate paturile destinate pacienților COVID ocupate. Totodată numărul de paturi rămase libere de la Spitalul Județean și de la Spitalul de Pneumoftiziologie este unul foarte mic. În ceea ce privește Spitalul Județean, medicul Liliana Coldea spune că, pentru moment, instituția face față numărului de pacienți și încă nu este nevoie de transfer în alte județe.

Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Prefecturii Sibiu, la nivelul județului Sibiu, sunt rezervate în unitățile sanitare 324 de paturi pentru pacienții confirmați pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Dintre aceste 12 locuri sunt pe secția ATI adulți, 6 pe secția ATI copii. La acest moment situația pacienților internați arată că la Spitalul Județean Sibiu sunt 107 pacienți pe secții și 12 sunt internați pe ATI, la Spitalul de Pediatrie sunt șapte pe secții, la Spitalul de Pneumoftiziologie sunt 46 de pacienți pe secții, la Spitalul General C.F. sunt 30 de pacienți pe secții, la iar la Spitalul Municipal din Cisnădie sunt 43 de pacienți pe secții. În ceea ce privește situația locurilor libere, la Spitalul Județean Sibiu sunt trei locuri pe secții, la Spitalul de Pediatrie sunt 66 de locuri pe secții, iar șase pe ATI, la Spitalul de Pneumoftiziologie mai sunt doar patru locuri pe secții, la Spitalul General CF  nu mai sunt locuri pe secții și aceeași situație este și la Spitalul Municipal Cisnădie.

În ceea ce privește Spitalul Județean Sibiu, managerul Liliana Coldea spune că situația este momentan, sub control.

„Am fost astăzi în mijlocul pacienților testați pozitiv și am văzut exact cum ajung la spital acești pacienți, unii fiind îndrumați de DSP, alții din proprie inițiativă. Deocamdată, din ce am văzut eu, sunt destul de multe cazuri care sunt asimptomatice sau forme ușoare care pot sta în izolare la domiciliu, astfel, în momentul actual, spitalul face față situației. Deocamdată nu avem paturi în plus, iar gradul de ocupare este de 100%, pe toate secțiile destinate COVID. Avem, însă, teste în așteptare, iar pacienții care vor fi externați vor lăsa loc pentru cei care vor ajunge spre internare”, spune managerul Liliana Coldea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Cezar Cezar

Acum 2 ani

Doamna Coldea să ne lase. Se vede clar că a fost numită politic de realeasa de la CJ.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus