Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Noi cursuri suspendate parțial în trei școli din Sibiu

Noi cursuri suspendate parțial în trei școli din Sibiu

Patru clase din unități de învățământ sibiene au cursuri suspendate după ce doi elevi și un profesor au fost confirmați pozitiv, iar alte trei școli din județ trec de la scenariul verde la scenariul galben din cauza ratei de incidență crescute. Deciziile de suspendare a cursurilor au fost luate de consiliile de administrație și aprobate de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică, iar astăzi, 9 octombrie, s-a votat un Proiect de Hotărâre în acest sens, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au discutat propunerile făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu privire la suspendarea cursurilor unor formațiuni de studiu, precum și schimbarea scenariilor în unele unități de învățământ.

Astfel, la Liceul Teoretic ,,Constantin Noica” Sibiu, clasa a IX-a B și la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, clasa a XII-a B suspendă cursurile ,,faţă în faţă” şi trec în activitate didactică on-line, în ambele cazuri, din cauza unui elev confirmat pozitiv. La Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu - clasele a VI-a G şi a IX-a S, suspendă cursurile ,,faţă în faţă” şi trec în activitatea didactică on-line de data aceasta din cauza unui cadru didactic confirmat pozitiv.

Totodată, pentru trei unităţi de învăţământ se modifică scenariul de funcţionare. Acestea trec de la scenariul verde la cel galben din cauza ratei de incidență ridicate. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Bârghiş care trece din scenariul 1 în scenariul 2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă care depăşeşte 1,5 la 1000 de locuitori, începând cu data de 09 octombrie 2020, despre Colegiul Economic ,,George Bariţiu” Sibiu care trece din scenariul 1, respectiv 3 pentru clasa a XII-a F stabilit conform Hotărârii nr. 52/ 07.10.2020 a CJSU Sibiu, în  scenariul 2, începând cu data de 12 octombrie 2020 și Şcoala Gimnazială Boiţa care trece din scenariul 1 în scenariul 2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă care depăşeşte 1,5 la 1000 de locuitori, începând cu data de 12 octombrie 2020.

Informațiile au fost date de reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus