Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Nouă elevi internați cu covid-19. Crește numărul persoanelor izolate

Nouă elevi internați cu covid-19. Crește numărul persoanelor izolate

Potrivit raportului transmis vineri de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu, nouă elevi și două cadre didactice sunt internate în spital, infectați cu noul coronavirus. Numărul infectaților se menține constant, crește, în schimb, numărul persoanelor izolate/carantinate. Acesta a crescut cu 26 elevi, un cadru didactic și două cadre didactice auxiliare, în total fiind izolate 281 persoane.

Prin urmare, astăzi, 9 octombrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

-  299 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 3 unități de învățământ;

- 36 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu trei unități de învățământ;

- două unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Școala Gimnazială Racovița – ciclul gimnazial și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu);

De asemenea, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

-        13 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: nouă elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu), două cadre didactice (grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu și Școala Gimnazială Racovița) și două dintre personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu);

-         281 persoane carantinate/izolate: 254 elevi, 17 cadre didactice, 5 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

"În comparație cu datele oferite joi, 08.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 26 elevi, 1 cadru didactic și 2 cadre didactice auxiliare), în total fiind 281 persoane (față de 252 în 08.10.2020)" transmite inspectorul școlar, prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus