Marţi,
19.01.2021
Parțial Noros
Acum
-4°C

Klaus Iohannis primește premiul „Otto cel Mare”, în Germania, pentru "onorarea marilor merite în procesul european de unificare"

Klaus Iohannis primește  premiul „Otto cel Mare”, în Germania, pentru

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va primi miercuri, 14 octombrie, la Magdeburg, Republica Federală Germania, premiul "Otto cel Mare" ("Kaiser-Otto-Preis 2020"), pentru "onorarea marilor merite în procesul european de unificare", transmite Administrația Prezidențială.  

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg, loc simbolic, cu semnificaţie deosebită pentru istoria Europei, care adăposteşte mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

În cadrul festivităţii, discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. La ceremonie vor fi prezenţi Reiner Haseloff, Premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, Ministru de Stat şi Şef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum şi Lutz Trumper, Primarul general al oraşului Magdeburg.

Premiul "Otto cel Mare" este acordat, o dată la doi ani, personalităţilor şi organizaţiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea gândirii europene. Distincţia a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existenţă a oraşului Magdeburg.

Printre personalităţile cărora li s-a decernat până în prezent această distincţie se numără Cancelarul Germaniei Angela Merkel, fostul Preşedinte al Germaniei Richard von Weizsacker, fostul Preşedinte al Letoniei Vaira Vike-Freiberga, precum şi fostul Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini. În anul 2015, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.

Vizualizari: 1361

Comentarii

3 comentarii

Veronica Secelean

Acum 3 luni

Cu straini de tara noastra ca Iohanis, Fritz, Clotilde si multi altii, ne vom dezintegra ca neam si vom pierde Ardealul! Este tragic ce se intampla! Romani, uniti-vati!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 3 luni

Sa intelegem ca acele cohorte romanesti trimise la adunat sparanghel dau rezultate pt domnia-sa. Din pacate noi am primit doar tulpinile. De virus. Uitati-va doar la rezultatele analizelor de astazi,13,10,2020. Au trecut 7 luni de la declansarea pandemiei si un an de la intronizarea guvernului galben. E grea mostenirea pesedista,ceausista,stalinista numai cand esti incompetent...
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 3 luni

ma mir cita prostie nu e moderata de TS
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus