Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Apel pentru medicii infecționiști din pensie. Prefect: Chiar avem nevoie de dânșii

Apel pentru medicii infecționiști din pensie. Prefect: Chiar avem nevoie de dânșii

Spitalul Județean Sibiu se confruntă cu o criză a medicilor de specialitate în lupta cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor date de dr. Liliana Coldea, managerul instituției, sunt doar doi medici infecționiști care lucrează, încă din luna martie, de la începutul pandemiei, aproape fără oprire. Până la ora actuală nu s-au găsit alți medici care să aibă această specialitate și să vină să lucreze în spital. În urma acestei situații, prefectul Mircea Crețu face un apel pentru medicii aflați în pensie.  

O problemă ridicată astăzi, 13 octombrie, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost și lipsa medicilor de specialitate din spitalul județean. Dr. Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu spune că nu pot fi transferați medici infecționiști de la alte spitale din județ, iar că medicii cu această specialitate aflați în pensie refuză să vină pe secții, ținând cont de vârsta lor înaintată.

„Medicii infecționiști sunt și cei care sunt în ultimul an, noi discutăm de cei care au contract cu spitalul. Ținând cont de acest lucru, nici Spitalul CF, nici spitalul TBC, nici spitalul din Cisnădie, numai Spitalul din Mediaș, pentru că ei au secție de infecțioase și au preluat patologia infecțioasă din tot județul. Spitalul Militar are statutul lui, deci, dacă sunt alți medici infecționiști, poate pensionari, sau poate, eu știu, lucrează în privat în județul Sibiu este altă discuție. Medicii infecționiști de la Pediatrie sunt ai pediatriei”, spune Budescu.

Prefectul Mircea Crețu a precizat că ar fi o soluție chemarea medicilor aflați în pensie, însă, directorul DSP anunță că a avut deja discuții cu aceștia, dar au refuzat intrarea pe secții.

„Noi am mai discutat cu ei, nu avem nicio posibilitate să-i forțăm, am discutat și pentru că sunt medici în vârstă se abțin să meargă în secții”.

Ca urmare a acestui fapt, prefectul face apel către acești medici.

„Facem un apel la acești medici infecționiști care sunt în pensie, chiar avem nevoie de dânșii. Acest lucru chiar se poate”, a spus Mircea Crețu.

Spitalul Clinic Județean ar avea nevoie de încă trei medici infecționiști.

„Ar fi suficienți pentru că ne-ar ajuta foarte mult cu consultațiile în unitatea de primiri urgențe și le-ar completa pe cele două doamne doctor în clinică. Din păcate, cele două doamne doctor sunt în spital cam non stop de când a început pandemia, din Martie. Sigur, în activitatea lor sunt ajutate de medicii rezidenți de Boli Infecțioase și au fost detașați și medici rezidenți de medicină internă.  Sunt echipe de câte cinci din fiecare”, spune Liliana Coldea.

Potrivit managerului spitalului județean, pacienții testați pozitiv nu pot fi consultați de medici de pe alte secții ci doar de către medicii infecționiști.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus