Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Mai mult spațiu pentru animalele salvate de Asociația Prietenii Berzelor din Cristian. Peticel și EEE sunt acum în grija Muzeului Astra

Mai mult spațiu pentru animalele salvate de Asociația Prietenii Berzelor din Cristian. Peticel și EEE sunt acum în grija Muzeului Astra

Săptămâna trecută, reprezentanții Asociației Prietenii Berzelor din Cristian au lăsat  în grija celor de la Muzeul Astra două dintre animalele salvate de aceștia de la moarte. Este vorba despre doi mieluți, Peticel și EEE, care au crescut împreună și care au două povești inedite.

Peticel a fost atacat de șacali și adus la asociație într-o stare de sănătate dificilă. „Peticel este la noi de când era ghemotoc. Fusese atacat de șacali, iar un domn l-a găsit și l-a adus la noi într-o sâmbătă dimineața. Nu avea o stare de sănătate foarte bună, dar am reușit să-l punem pe picioare și să-l salvăm.”, spune Miruna Gritu, reprezentant al Asociației Prietenii Berzelor.

Cel de-al doilea miel, EEE, era foarte aproape de a deveni „friptură”, dar Miruna și-a dat seama de acest lucru și l-a salvat. „Un prieten mi l-a adus pe EEE și m-a întrebat dacă pot să am grijă de el și să-i dau lapte pentru o perioadă de două săptămâni. Pentru că se apropiau sărbătorile pascale am făcut imediat asocierea și i-am spus că nu poate să-mi aducă o viitoare friptură de miel în curte. I-am spus că mielul rămâne la noi și l-am crescut împreună cu Peticel”, mai explică aceasta.

Pe lângă cei doi mieluți, Asociația Prietenii Berzelor mai are în grija reprezentanților Muzeului Astra încă patru lebede. „Cei de la Muzeul Astra au fost foarte bucuroși să ne ajute cu animalele. Mai avem la ei și patru lebede și ne bucurăm să știm că animalele vor avea condiții bune acolo unde trăiesc”, concluzionează Miruna.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus