Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Sibiul, fără primar. Validarea primarului ales Astrid Fodor a fost respinsă de Judecătoria Sibiu

Sibiul, fără primar. Validarea primarului ales Astrid Fodor a fost respinsă de Judecătoria Sibiu

Judecătoria Sibiu a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că respinge validarea primarului ales al Sibiului, Astrid Fodor. ”Hotărârea urmează a fi comunicată Prefectului Județului Sibiu și Secretarului General al Municipiului Sibiu, în vederea afișării la sediul unității administrativ – teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în informarea Judecătoriei Sibiu.

Împotriva hotărârii, se poate face apel, în termen de două zile începând de astăzi.

ANI a trimis informarea Judecătoriei Sibiu prin care se solicită invalidarea

Agenția Națională de Integritate (ANI) a trimis în urmă cu două săptămâni o listă cu aleșii locali din urma alegerilor din 27 septembrie, care nu pot fi validați de către judecători, aflându-se în stare de incompatibilitate sau conflict de interese. Printre aceștia se afla și Astrid Fodor, primarul Sibiului.  Conform informării ANI, Astrid Fodor nu mai poate fi aleasă timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Consilier local – membru în CA al Colegiului Brukenthal

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat la momentul respectiv că în cadrul normativ de la acea dată avea obligația ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie ale instituțiilor de învățământ. Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost suspendată din funcţie, în 3 iulie, de către fostul prefect, Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor, care atunci era primar ales al Sibiului a atacat decizia prefectului la Tribunalul Sibiu, iar instanța a decis anularea ordinului prefectului de atunci, care a suspendat-o din funcţie.

Ce a spus Astrid Fodor

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a susținut în momentul informării ANI că există o sentință definitivă a Tribunalului Sibiu prin care constată că efectele stării de incompatibilitate, sugerate de Agenția Națională de Integritate (ANI) au încetat în anul 2016, astfel încât ea poate fi validată în funcţia de primar. "Referitor la unele informaţii vehiculate în presă în legătură cu o posibilă invalidare a mandatului meu de primar ales în urma scrutinului din 27 septembrie 2020 din cauza existenţei unei incompatibilităţi ce viza mandatul meu de viceprimar din perioada 2012 - 2016, precizez că această problemă, a duratei efectelor constatării unei stări de incompatibilitate, a fost supusă unei dezlegări juridice, prin pronunţarea sentinţei civile nr. 570/CA/2019 a Tribunalului Sibiu, sentinţă definitivă, ce intră sub efectul puterii lucrului judecat. Tribunalul Sibiu, luând în considerare prevederile Legii nr. 59/2019 care modifică Legea 161/2003, în cuprinsul căreia se reglementează regimul incompatibilităţilor şi faptul că raportul ANI stabileşte că starea de incompatibilitate a avut loc în perioada 27.09.2012 - 3.07.2014, perioadă în care am fost membru în Consiliul de Administraţie al unei şcoli, constată că efectele stării de incompatibilitate s-au terminat încă de la data încetării de drept a mandatului de viceprimar, încetare care s-a produs în anul 2016", a precizat primarul reales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, conform Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 8980

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dumitru Gosa

Acum 1 an

Foarte bine! În sfârșit, justiția este pe calea bună!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un Sibian

Acum 1 an

O SUPER veste!!! sa dispara "d-na Fodor" cat mai repede!!! si sa-i ia pe toti incompetentii si igonrantii din primarie cu ea!!!
Raspunde

Peter Pann

Acum 1 an

@Un Sibian Si sa te puna pe tine si alti "oameni" ca tine, cu "mintea deschisa", in conducere, este ? Sau competenti ca Bibu, Campeanu, Trif sau Raluca Soma Turcan si acolitii...pai nu ? Ce-ati mai vrea voi sa se inchine lumea la voi penelistilor, prin Sibiu, ca aia din Ciorogarla, la PSD.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gu Ru

Acum 1 an

Sa vedeți cum zboară judecatorul sau judecatoarea care s-a pronunțat. Cine se pune cu Iohannis...., dar românii vor vota in continuare la fel. Shade!
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 1 an

PNL-PSD lovesc din nou. Nu le convine faptul ca un oras din Romania, nu-i suporta si voteaza localnici, in loc de politruci de conjunctura si proasta calitate ca ei... Vedeti cazul Turcanu Soma Raluca, Bibul sau Trif.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Octavia Smarandescu

Acum 1 an

După 20 de ani de cotropire straina, sa redam orașul românilor! Felicitări justiției!
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 1 an

Probabil ti-ai uitat pastilele, maestre. Cotropirea straina se face dinspre Bucuresti, de pe la 1918 :)
Raspunde

Mihai Gandila

Acum 1 an

poate a nu ati stiut dar orasul asta nu a fost infintat de romani doar ba mai mult saşii au pus piatra de temelie iar romanii si celelalte etnii au contribuit dupa priceperea lor la dezvoltarea orasului...din fericire inaintasii nostrii indiferent de etnie au avut mai multa minte decat tine...
Raspunde

Serios Vorbesti?

Acum 1 an

cine te-a cotropit? esti inca una care se afla in situatia sa vorbeasca gura fara minte...
Raspunde

Treboniu Lemurian

Acum 1 an

Nu vrei tu sa te duci inapoi de unde ai venit daca nu iti convine la Sibiu? Sa comentezi la tine pe ziarele de Valcea!!!
Raspunde

Securistii Actioneaza

Acum 1 an

Nu va e clar ca Sibiul este acaparat incet incet de catre mafiile securiste bucurestene..... vezi cazul Vonica-Polisano, Ambient, Carpatica, sa numesc cateva...cine le detine, mai nou ? Acum, le sta ca un ghimpe, faptul ca avem un primar neafiliat mafiilor peneliste... nu pot ei sa traiasca cu asa ceva, deci trebuie dat jos, facut orice, fac spume ca e Fodor acolo. Vor sa impuna ei, politrucii lor, foarte simplu, Trebuie sa fii cu probleme la mansarda, sa nu observi chestia asta. De ce au lasat-o sa candideze, daca era asa o problema ?....simplu, pentru ca astea le-o fost strategia de hoti, ca stiau ca nu vor castiga pe drept, deci fac o furaciune, ca de obicei...un dosar, o smecherie. Asta e Romania condusa de Bucuresti si mafiile aferente. Cum au furat CFR, Tarom si toate cele care erau "la stat", vor sa fure si ce e la "privat", prin acuzarea celor care le-au facut, invetari de procese, etc......si sa ne fure si noua votul, tot prin manarii de felul asta. Cam asta se petrece, de fapt. PNL, PSD, ALDE, etc...toti aceeasi securisti si aceleasi metehne, doar logo-uri diferite.
Raspunde

George Marin

Acum 1 an

Atata vreme cat continuam sa trimitem taxele la Bucuresti si sa avem prefecti, meritam ce ni se intampla.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan2 Cp

Acum 1 an

da cu festivalul homosexualilor in sibiu cum ramine? cum e cu justitzia,stat de dreot? si eu voi fi primar,voi candida independent daca omama va fi NEVALIDATA(cunoaste termenul?)
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Postacii pesedisti apar din nou macar daca ar avea putina fantezie ca apar cu aceleasi nume. Si din nou cu 8 la suta nu puteti castiga primaria Sibiu niciodata chiar daca in justitia sibiana din cate vad aveti multi simpatizanti mai ales ca voi pesedisti ati cam facut ce ati vrut in justitie. Si stati potoliti ca la apel vom avea primarul pe care sibienii l-au votat. In rest succes cu Trif, inainte spre 5 la suta in Sibiu.
Raspunde

Lulu May

Acum 1 an

Precum parazitii, cand au hrana, se trezesc. Nimic nou sub soare

Raspunde

Ion Ion

Acum 1 an

Mă istețule, Bibu a fost al psd-lui ? Dna Fodor ar trebui să-și vadă de pensie, căci e îndestulătoare a ei. Să vină cetățeni mai tineri , cu dorința de a face lucruri bune pt.sibieni. Îmi pare rău că trebuie să o spun că sibian get beget, dar Vâlcea ne-a depășit la multe capitole: orașul e curat, florile nu lipsesc în funcție de sezon, parcare subterană in centru, piata obor amenajata ( nu-și pun producătorii saci pe pământ și prin noroi că la noi ), până și cu dezinfectant, parcurile îngrijite. Nu-i mai trimiteți pe vâlceni acasă, făcut ne-ar putea învăța ceva aici.

Raspunde

Cristi Iorgovan

Acum 1 an

Radu Urdea, simti cumva cum se clatina scaunelul doamnei Arhitect Sef al Sibiului? A venit vremea sa plateasca pt tot abuzul pe care il face sub sceptrul incompatibilei si incompetentei Astrid Fodor.

Raspunde

Paul Urdea

Acum 1 an

Dar judecatorii de la Sibiu traiesc tot in Sibiu. Cine crede ca au gresit se inseala! Ei sunt singurii care vad in detaliu toate smecheriile pe care primaria sub conducerea distinsei , le face ! Sunt mii de procese anual in care oamenii se indreapta impotriva porcariilor ce se fac sub semnatura lui Fodor !! S-or fi saturat si judecatorii de dansa si de gasca ei de corupti si incompetenti !

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus