Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Situația cazurilor pe școli: 11 unități școlare se află în scenariul roșu

Situația cazurilor pe școli: 11 unități școlare se află în scenariul roșu

Două cadre didactice au fost internate în spital după ce au fost depistate pozitiv în urma testelor pentru SARS CoV 2, potrivit  ultimului raport trimis de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. De asemenea, 510 persoane sunt în carantină sau izolare.

Raportul trimis astăzi, 16 octombrie, de reprezentanții IȘJ arată că sunt 14 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate dintre care șapte elevi (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu și Școala Gimnazială Racovița), cinci cadre didactice (grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Turnu Roșu, Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu) și două persoane care fac parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu și Școala Gimnazială Apoldu de Sus). Totodată, 510 persoane sunt carantinate sau izolate. Dintre acestea 445 sunt elevi, 50 sunt cadre didactice, cinci personal didactic auxiliar și 10 personal nedidactic.

În comparație cu datele oferite joi, 15 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu două cadre didactice și a scăzut cu doi elevi) și al persoanelor carantinate sau izolate (a crescut cu patru elevi, cu patru cadre didactice și cu persoană care face parte din personalul nedidactic, dar a scăzut cu un cadru didactic auxiliar), în total fiind 510 persoane (față de 502).

În ceea ce privește situația scenariilor în școli, raportul arată că sunt 273 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai mult cu 2 de unități de învățământ, sunt 49 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2), ceea ce presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai puțin cu 2 unități de învățământ și 11 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online. Școlile care se află în scenariul roșu sunt Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist „Betania” Sibiu, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Grădinița cu Program Normal Slimnic și Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintescă faptul că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

           

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus