Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
7°C

România va produce pentru Europa un medicament esențial în lupta împotriva COVID-19

România va produce pentru Europa un medicament esențial în lupta împotriva COVID-19

România va produce un medicament esențial pentru Europa, în contextul luptei împotriva COVID-19, scriu cei de la DC News. Antibiotice Iași a câștigat licitația Comisiei Europene și va produce amoxicilină cu acid clavulanic pentru Europa, un medicament esențial în tratarea infecțiilor asociate COVID-19. Medicamentul, recunoscut de OMS în această luptă, tratează și pacienții care se află în stare critică.

Managerul companiei producătoare de medicamente spune că primele livrări vor începe „încă din toamna acestui an, pentru că fiecare țară membră trebuie să-și tragă cantitatea cu care s-a înscris”.

La licitație au participat și alte companii din Europa, dar și din afara ei.

Despre pacienții țintă, Ioan Anani a afirmat că „se adresează tuturor pacienților care se află într-o stare critică în spital, cu diferite infecții provocate de germeni patogeni, cât și de bacterii și alte infecții asociate, în același timp, fiind destinat pentru tratamentele din spitalele COVID”.

În luna iunie, Antibiotice Iași a mai câștigat două licitații, pentru SUA și pentru Marea Britanie.

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus