Marţi,
01.12.2020
Cer Senin
Acum
0°C

Primul deces la Centrul de Recuperare Dumbrăveni. Jumătate din beneficiari sunt infectați

19 Octombrie 2020 16:22

Primul deces la Centrul de Recuperare Dumbrăveni. Jumătate din beneficiari sunt infectați

S-a înregistrat primul deces la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni. Este vorba despre un beneficiar care suferea și de alte boli, după cum anunță conducerea instituției. Acesta a fost internat vineri în spital.

Focar de Covid – 19 este și în Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, acolo unde aproximativ jumătate din beneficiari și aproape un sfert din angajați sunt testați pozitiv cu noul coronavirus. Din păcate, astăzi, s-a înregistrat și primul deces.

„S-a înregistrat un deces. Beneficiarul a fost transferat la spital vineri. În momentul în care a plecat la spital nu avea primit rezultatul testului. Rezultatul testului a venit sâmbătă și a arătat că este confirmat pozitiv. Beneficiarul avea și alte afecțiuni, avea comorbidități”, spune Raluca Munteanu, directoarea centrului.

Potrivit acesteia, de la începutul focarului în centru au fost confirmați pozitiv 43 de beneficiari și 13 angajați, în total fiind 56 de persoane testate pozitiv. Până în momentul de față s-au vindecat trei persoane.

„Majoritatea beneficiarilor sunt asimptomatici și au rămas în centru. În momentul în care prezintă febră sau orice alt simptom, dar în special febră, sunt trimiși cu ambulanța la spital. Momentan, toți cei care sunt în centru sunt asimptomatici”, mai spune Raluca Munteanu.

Ultimul rezultat pozitiv a venit în centru sâmbătă, 17 octombrie.

În Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni sunt 85 de beneficiari și 59 de angajați, potrivit reprezentanților instituției.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus