Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Autoritățile au găsit mai puțini sibieni fără mască, în prima zi a săptămânii

20 Octombrie 2020 14:16

Autoritățile au găsit mai puțini sibieni fără mască, în prima zi a săptămânii

109 forțe ale poliției și poliției locale au acționat ieri în județul Sibiu, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile anti-COVID. De această dată, autoritățile au amendat doar 90 de sibieni care nu au purtat mască de protecție, comparativ cu 159 sancționați duminică.

În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Astfel, au fost verificate 1.398 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 159 mijloace de transport, din care 144 de mijloace de transport public în comun. Polițiștii sibieni au aplicat cu această ocazie 90 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 32 de pasageri și un conducător auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 133 de persoane și au aplicat patru sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.  

33 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Șelimbăr, Racovița și Turnu Roșu, în zone aglomerate și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. Astfel, au fost aplicate 29 de avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus