Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

Focar COVID-19 la secția de Hematologie a Spitalului Județean

Focar COVID-19 la secția de Hematologie a Spitalului Județean

Reprezentanții Prefecturii Sibiu anunță un focar de infecție cu virusul SARS CoV-2 la Secția de Hematologia a Spitalului Județean Sibiu. Potrivit acestora, în prezent sunt 10 cazuri pozitive din rândul pacienților și 4 membrii ai personalului medical. Focarul a pornit de la primii cinci pacienți infectați Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmați pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienți pozitivi. 

„În urma datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secției de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecție care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienților și 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmați pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienți pozitivi. Restul pacienți pozitivi au făcut parte din contacții primilor 5 pacienți pozitivi”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.  

În ceea ce privește măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecție terminală în cadrul secției de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea în tură a cadrelor medicale și s-a pus în aplicare și pentru personalul secției, procedurile planului de prevenirea a infecțiilor COVID-19 din SCJU Sibiu și purtarea EPP complet în toate spațiile în care se află pacienți non Covid care constă în uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuși și halat de supra protecție.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus