Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-4°C

Parlamentarii PSD, supărați că nu mai sunt pe liste. ”Puterea unei organizații e reprezentată de voturi, restul sunt povești”

20 Octombrie 2020 17:57

Parlamentarii PSD, supărați că nu mai sunt pe liste. ”Puterea unei organizații e reprezentată de voturi, restul sunt povești”

Niciun parlamentar PSD ales pe listele organizației din Sibiu, la alegerile din 2016, nu mai figurează pe listele alegerilor din acest an. Ovidiu Sitterli a plecat din partid de mai mulți ani, iar Ioan Terea, Nicolae Avram și Viorel Arcaș nu au mai prins lista alegerilor parlamentare. Deși sunt supărați pentru atitudinea colegilor lor care nu i-au mai propus la aceste alegeri, parlamentarii social-democrați spun că așteaptă cu interes rezultatul votului din decembrie. Iar dacă va ieși mai prost decât acum patru ani, ”voi fi o persoană foarte vocală”, după cum a anunțat deja Nicolae Avram.

”Greșelile enorme pe care trebuie să ni le asumăm”

Nicolae Avram a fost ales senator la alegerile din 2016 și se află la primul mandat. Și cel mai probabil, singurul. ”Gândirea organizației a fost alta, probabil oamenii tineri, noi, personalități cu notorietate, probabil e viziunea lor. Sâmbătă au luat decizia, eu am stat de-o parte. Nu știu ce se dorește, asta e decizia, nu te poți pune cu cei care-ți sunt parteneri politici și colegi. Probabil că decizia a fost luată de mai mulți, eu nu am fost acolo, să-mi spun punctul de vedere, dar asta este. Asta nu înseamnă că plec undeva, rămân alături de ei, asta e viața politică. Nu vedeți ce se întâmplă la nivel național? Au considerat că Avram nu aduce suficient de multe voturi, încât PSD Sibiu să strângă un număr de voturi, încât să fie credibil. Dacă alte personalități vor face lucrul ăsta, atunci eu zic că e OK. Dar dacă nu se va întâmpla asta, eu zic că voi fi o persoană foarte vocală, după. Partidul nu este altceva decât un grup de prietenie și, ca atare, rămânem prieteni.

Sunt momente care sunt decisive pentru organizație, probabil, să fie Dumnezeu să fie bine. Să ieșim puternici. Deși puterea unei organizație e reprezentată de voturi, restul sunt povești”, a spus Avram.

În opinia senatorului, PSD nu va reuși să se apropie de scorul obținut în urmă cu patru ani, pentru că s-au făcut greșeli și nu au fost asumate, ci doar lăsate ”după ușă”. ”Sub nicio formă, nu vor fi rezultate mai bune decât în 2016. Vor conta greșelile enorme pe care trebuie să ni le asumăm, să fim conștienți de treaba asta, să nu credem că oamenii au uitat, trebuie să fim responsabili, să ne asumăm ce am făcut. Altfel, sunt doar gânduri și idei care nu se vor materializa niciodată. Nu merge să ții gunoiul după ușă. Sper să fie un scor bunicel”, a mai spus senatorul social-democrat.

Deputatul Ioan Terea spune că va rămâne în partid, însă fără să se mai implice în viața sa. ”Eu nu mă pronunț, m-am retras, nu mai am treabă. Este un capitol al vieții mele încheiat, cu partid, cu tot. Nu mai vreau să mă implic, îi las pe cei tineri. Nu mai candidez, am înțeles că trebuie tineret, că trebuie alții, vom vedea. Să facă cum cred ei mai bine, le urez succes. Atunci când am candidat s-a văzut, acum îi vom vedea pe ei”, a spus Terea.

Lista candidaților propuși de PSD Sibiu pentru alegerile parlamentare 2020

Camera Deputaților

Bogdan Gheorghe Trif

Mihai Ion Macaveiu

Marius Emil Novac

Tania Bucșă

Sebastian Forir

Izabela Maria Brezaie

Senat

Cotizo Draia

Daniel Ioan Cermonea

Anca Suciu

 

Lista candidaților PSD Sibiu în 2016

Camera Deputaţilor:

Ovidiu-Ioan Sitterli

Ioan Terea

Maria-Manuela Catrina

Horaţiu Marin

Ioan Dragoman

Elena-Manuela Colceriu

Beneamin Presecan-Gândilă

Vasile-Tiberiu Mitrea

 

Senat:

Viorel Arcaş

Nicolae Avram

Iulia-Cătălina Crăciun

Claudia-Mery Simtion

Pavel Bichicean

 

Rezultatele alegerile parlamentare din 2016

Senat

PNL      53.863 voturi (39,86%)

PSD      37.409 voturi (27,69%)

USR     19.097 voturi (14,13%)

 

Camera Deputaților

PNL      53398 voturi (39,52%)

PSD      38100  voturi (28,2%)

USR      19.000 voturi  (14,06%)

 

Rezultatele alegerilor locale din 2020 (Consiliul Județean, considerat vot politic)

PNL      71.457 voturi (46,46%)          

PSD      21.372 voturi (13,89 %)         

FDGR   19.903 voturi (12,94 %)         

ALIANȚA USR PLUS 15.573 voturi (10,12 %)

Vizualizari: 3111

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Bingo Bebe

Acum 1 lună

Hahahaahaa, cand o sa intre acest pseudo partid in ilegalitate ? Gunoieri oportunisti....
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 1 lună

Lasati d-nu Avram , nu fiti trist , in decembrie o sa aveti ocazia sa va revansati , pentru ca scorul psd o sa fie muuuult mai mic decat in 2016 , sper sa fie cu o singura cifra!
Raspunde

Republica România

Acum 1 lună

Le-au reciclat pe vaculinele de Videle împreună cu Líder Máximo și oricine are o opinie locală, după credința comunistă de a epura cadrele care nu s-au arătat demne de lupta de clasă. În final cosmetizarea aceluiași gunoi politic s-ar putea să nu mai fie chiar așa atractivă...
Raspunde

Magna Horreum

Acum 1 lună

Amuzant rau, senatorul merelor... Brusc, si-a recapatat vocea? Ca in Senat a fost tare tacut....
Raspunde

Bucsa Pentru toti

Acum 1 lună

observ ca bucsa zisa tania , despre care gurile rele spun ca e fooooarte merituasa pe la partid, e mereu pe liste. oricand, oriunde, pentru ca ... oricat, oriunde ... ne intrebam si noi, cand pe cineva nu-l recomanda nimic, absolut nimic, inseamna ca practici parasutismul? e si asta o cale de a te parasuta in parlament.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus