Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Soluția autorităților: Un cort de patru persoane pentru zecile de pacienți COVID care ajung la triaj

Soluția autorităților: Un cort de patru persoane pentru zecile de pacienți COVID care ajung la triaj

Soluția găsită de autorități pentru zecile de persoane testate pozitiv pentru virusul SARS CoV-2, care așteaptă afară să fie consultați, să primească rezultatele analizelor sau deciziile de izolare trimise de cei de la DSP, a fost un cort de patru locuri. Este vorba despre unul din cele două despre care reprezentanții Prefecturii Sibiu spuneau că vor fi montate în curtea spitalului pentru ca pacienții să nu mai stea în frig. Pentru cel de-al doilea cort încă se caută soluții de montare.

În urma discuțiilor avute în data de 13 octombrie, de prefectul Mircea Crețu și șefii Direcției de Sănătate Publică, cei ai Spitalului Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Ambulanței Sibiu și ai Unității de Primiri Urgențe Ambulanță, în cadrul unei ședințe speciale, s-a anunțat montarea a două corturi pentru ca pacienții testați pozitiv să nu mai aștepte ore în șir afară, în frig.

Până în momentul de față a fost montat un singur cort. Acesta conferă condiții de așteptare fiind locuri unde se poate sta jos și este încălzit, dar, potrivit conducerii spitalului, pentru a fi respectate normele în vigoare de prevenție și distanțare socială, pot intra doar patru persoane.  

„În curtea spitalului era deja montat un cort unde intră persoanele confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2. Acesta are aproximativ opt locuri. În cortul nou instalat unde merg pacienți suspecți COVID, conform normelor în vigoare sunt patru locuri, asta pe lângă modulul deja existent”, spun reprezentanții spitalului.   

Pentru cel de-al doilea cort se caută, încă, soluții pentru montare, potrivit conducerii spitalului județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Apolitic W

Acum 3 ani

Bravos pentru doamna directoare Liliana , care saptamna trecuta ne dadea mesaje de incurajare in loc sa-si faca treaba. De ce nu a adus cortul ala de la reuniunea UE de anul trecut , ma gandesc ca sta degeaba pe undeva.
Raspunde

Jonyjon .

Acum 3 ani

Nu inteleg de ce nu se monteaza cortul de la Cibinfest sau corturile care au fost folosite la summitul UE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus