Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Gradul de ocupare al paturilor pentru pacienții cu COVID-19 a ajuns la 90%

23 Octombrie 2020 14:52

Gradul de ocupare al paturilor pentru pacienții cu COVID-19 a ajuns la 90%

DSP Sibiu a anunțat astăzi că la nivelul județului Sibiu 90% din capacitatea de internare pentru pacienții infectați cu SARS CoV-2 este deja ocupată și că se caută soluții pentru identificarea de noi spații. ”Discuțiile se poartă pentru mărirea capacității. Sper ca de luni se vor deschide porțile spitalului din Mediaș pentru cazurile pozitive. Suntem în discuție cu cei de acolo pentru ca o parte din saloane să fie cu destinație ATI”, a precizat dr. Adela Morar, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică a Județului.

Oficialul susține că se așteaptă modificarea Ordonanței 136, astfel încât medicii de familie să poată prelua cazurile asimptomatice sau cele ușoare de Covid – 19. ”Începând din acel moment, o mare parte din cazurile asimptomatice și cazurile ușoare vor putea fi monitorizate de medicii de familie, astfel încât să fie o gură de oxigen pentru spitale”, a precizat doctorul.

Pentru găsirea de noi doctori infecționiști care să fie angajați la Spitalul Clinic Județean nu sunt prea multe soluții. ”Solicitări au fost tot timpul făcute la nivel național la domnul doctor Raed Arafat, pentru a găsi o soluție. La nivelul județului nu beneficiem de personal suplimentar”, a precizat Adela Morar.

”Dacă situația epidemiologică va avea același trend, din păcate niciun sistem sanitar din lume nu va putea rezista tot timpul. Prevenția este cea mai bună măsură în acest moment” – prefectul Mircea Crețu

Toate paturile de la ATI sunt ocupate

Astăzi, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 282 de persoane, în județ, dintre care 12 adulți pe ATI și 4 minori. Capacitatea maximă a paturilor la ATI este de 12, iar în cazul minorilor, aceasta este de șase.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4.087 de persoane, dintre care 3848 adulți și 239 copii. Au fost vindecate 2.353 de persoane, iar 167 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Vizualizari: 1028

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus