Marţi,
24.11.2020
Innorat
Acum
2°C

Peste 140 de sibieni au luat amendă joi, pentru că nu au purtat masca de protecție

23 Octombrie 2020 14:28

Peste 140 de sibieni au luat amendă joi, pentru că nu au purtat masca de protecție

Autoritățile sibiene au sancționat contravențional ieri peste 140 de persoane și au scris avertismente pentru 12 pasageri și 2 șoferi, motivul fiind neportul măștii de protecție, în contextul combaterii răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2.

120 de forţe ale poliției și poliției locale au desfăşurat joi acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Au fost verificate 1.826 de persoane, 93 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 132 mijloace de transport, din care 90 mijloace de transport public în comun. 

Cu această ocazie, polițiștii sibieni au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei, din care 133 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. De asemenea, în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 12 de pasageri și 2 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Polițiștii locali au verificat 211 persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 12 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19 – au fost aplicate două avertismente.

26 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.  De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au desfășurat activități de informare cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2, în zona instituțiilor de învățământ. Totodată, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea - au fost aplicate 13 avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, transmite sursa citată.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus