Sâmbătă,
28.11.2020
Ceata
Acum
-2°C

Primăria construiește o stație de combustibili. Oferă 3,1 milioane de lei

26 Octombrie 2020 19:45

Primăria construiește o stație de combustibili. Oferă 3,1 milioane de lei

3,1 milioane de lei, fără TVA, a alocat Primăria municipiului Sibiu pentru proiectarea și construirea unei stații de alimentare a autobuzelor cu gaz natural comprimat. Proiectul – finanțat din fonduri europene nerambursabile – este la a doua tentativă de atribuire.

Administrația locală a Sibiului a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție a unei stații de alimentare cu gaz natural comprimat, care ar urma să folosească alimentării celor 40 de autobuze cu gaz natural comprimat care urmează a intra în flota Tursib.

Stația urmează să fie ridicată în interiorul autobazei societății de transport public din Sibiu, aflată în Zona industrială vest, pe strada Munchen. 

Stația cerută de administrația locală – pe baza unui studiu de fezabilitate elaborat în urmă cu doi ani – este de tip ”fast fill”. ”Presupune alimentarea imediată a autobuzului care a sosit la încărcare operația desfășurându-se în 10-12 minute în funcție de cât este de gol rezervorul. Se pot alimenta trei-patru autobuze, în funcție de numărul de posturi de alimentare cere se montează, contând capacitatea compresorului”, se arată în studiul de fezabilitate.

Alimentarea cu gaze naturale a stației de combustibili se va face din rețeaua administrată de E.On Gaz. Potrivit studiului de fezabilitate, cele 40 de autobuze cu gaz natural comprimat pentru care va fi ridicată această stație vor avea un consum zilnic mediu de 6.250 de mc. ”În compresor gazele ajung la presiunea de 250 de bari, apoi prin intermediul unui panou de priorități gazele ajung ori în stocajul intern și/sau extern, în butelii ori direct în rezervorul autovehiculului”.

Firmele interesate de această lucrare au termen de depunere a ofertelor ziua de 21 noiembrie 2019. Evaluarea ofertelor depuse va fi încheiată, potrivit estimărilor reprezentanților administrației locale, cel mai târziu pe 25 mai 2021. Mai apoi, conform cerințelor impuse prin caietul de sarcini, în primele trei luni de la semnarea contractului trebuie pregătite toate documentațiile necesare stației de combustibili. Ulterior, Primăria este așteptată să emită ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care obiectivul trebuie finalizat în curs de cel mult șapte luni. 

Stația de alimentare cu gaz natural comprimat (GNC) urmează să fie folosită pentru alimentarea a 40 de autobuze cu GNC, pentru achiziția cărora Primăria Sibiu a lansat o licitație în cursul lunii mai 2020. Patru ofertanți din Turcia, Cehia, România și Germania s-au înscris la această licitație (detalii despre ofertanți aici). Evaluarea celor patru oferte va fi finalizată, conform termenelor asumate de Primărie, cel mai târziu la începutul anului 2021

Este a doua oară când această lucrare este scoasă la licitație de administrația din Sibiu. O procedură similară a mai fost lansată în luna iulie 2020. Singura ofertă depusă a fost considerată neconformă, astfel încât procedura a fost anulată pe 30 septembrie.

Foto: Stație GPL, arhiva TS

Vizualizari: 1374

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus