Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-2°C

Situația pe școli: Peste 190 de unități de învățământ din județ au rămas în scenariul verde

Situația pe școli: Peste 190 de unități de învățământ din județ au rămas în scenariul verde

27 de persoane din unitățile de învățământ din județul Sibiu sunt în acest moment depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 și internate, potrivit raportului trimis de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. De asemenea 912 persoane se află în carantină sau izolare.

Reprezentanții ÎȘJ Sibiu transmit un număr de 27 de persoane ca fiind depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Dintre acestea 16 sunt elevi (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Ocna Sibiului, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie), 10 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie) și 1 personal nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie). Totodată, 912 persoane se află carantinate sau izolate. Dintre acestea 827 sunt elevi, 65 cadre didactice, 11 personal didactic auxiliar și 9 personal nedidactic.

În comparație cu datele oferite vineri, 23 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu un cadru didactic, dar a scăzut cu un personal nedidactic) și al persoanelor carantinate sau izolate (a crescut cu un cadru didactic și cu 4 din personal didactic auxiliar, dar a scăzut cu 364 elevi), în total fiind 912 persoane (față de 1.211).

În ceea ce privește scenariile din unitățile de învățământ, reprezentanții IȘJ transmit că sunt 191 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1) cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 3 unități de învățământ. Aceste unități de învățământ sunt în județ. Sunt 27 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai puțin cu 25 de unitate de învățământ și sunt 115 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) cu participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu - 85, toate unitățile de învățământ din orașul Agnita – 4, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială Cașolț, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba, Grădinița cu Program Prelungit Cristian. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Cârţa, Școala Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială „Aurel Popa” Arpașu de Sus, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Grădinița cu Program Prelungit Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Grădinița cu Program Prelungit Veștem, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș și Școala Gimnazială Tilișca) – mai mult cu 85 unităţi de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus