Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

O familie din Sibiu prăjește local si distribuie în România cafea de origine, culeasă din toate colțurile lumii

O familie din Sibiu prăjește local si distribuie în România cafea de origine, culeasă din toate colțurile lumii

Cafeaua 100% naturală, adusă din toate colțurile lumii, culeasă cu grijă și prăjită la cea mai veche prăjitorie din Sibiu este elementul care a stat la baza înființării magazinului online El Cafetal de către Otilia și George Călin.

George lucrează în industria cafelei de zece ani, iar ideea de a crea acest magazine online o avea de aproximativ trei ani. Pasiunea și priceperea sa în domeniul cafelei împreună cu abilitățile de IT-ist ale soției sale i-au făcut pe cei doi să își dorească să facă o afacere împreună, dorință care s-a materializat în urmă cu aproximativ o lună, atunci când au deschis site-ul www.el-cafetal.com.

„Ideea o aveam în minte de trei ani. Eu operez în industria cafelei de zece ani, am o cafenea la aeroport. Din lipsă de timp, am lăsat această idee deoparte, urmând să o reînviem în pandemie. Am ales partea de online fiind încurajați și de abilitățile pe care soția mea le are în domeniul IT. Am cuplat pasiunea mea pentru cafea cu pasiunea Otiliei pentru tehnologie”, povestește George.

După o perioadă de timp în care a lucrat în această industrie, George și-a dorit să aprofundeze mai mult domeniul cafelei, astfel că în anul 2018 a reușit să participe la unul dintre cele mai mari târguri de cafea din lume. „Încet- încet, am început să cunosc ce înseamnă cafeaua adevărată și să aprofundez mai mult acest subiect, iar în anul  2018 am participat la târgul World of Coffee în Amsterdam, unde au fost prezenți cei mai mari cultivatori de cafea verde”, adaugă George Călin.

Otilia a construit site-ul de la zero și spune că, pe lângă timpul investit, a pus și foarte multă pasiune. „Site-ul este făcut de mine în totalitate. Acum mă ocup de promovarea în mediul online. Am început să lucrez la site la începutul pandemiei și în aproximativ trei luni l-am finalizat. Am investit timp și foarte, foarte multă pasiune”, explică Otilia Călin.

Din toată lumea

Site-ul www.el-cafetal.com pune la dispoziția iubitorilor de cafea 55 de sortimente, fiind cel mai variat magazin online de cafea proaspăt prăjită din țară. Dintre acestea 50 sunt „single origin”, iar cinci sunt blend-uri. „La momentul actual, pe site avem 55 de sortimente, 50 de single origin și 5 blend-uri. Principala trăsătură a cafelei de origine  - single origin - este trasabilitatea. Asta înseamnă că poți să urmărești cafeaua din ceașcă până la ferma de unde a fost culeasă. Poți vedea pe etichetă de unde provine, de pe ce plantație a fost culeasă, când a fost cultivată, când a fost recoltată, ce metode de uscare s-au folosit. Blenduri-le sunt un amestec din mai multe single origins, sunt mai apropiate de gust de cafeaua de masă și sunt ideale pentru cine vrea să facă trecerea spre cafeaua de origine. Pentru a se bucura de cel mai bun gust și aromă, recomandăm clienților să consume cafeaua în termen de trei luni de la momentul prăjirii”, detaliază George Călin.

Cafeaua este adusă în Sibiu și prăjită la cea mai veche prăjitorie din oraș. „Aducem cafea din toate colțurile lumii. După ce importăm cafeaua verde, culeasă din plantații, o prăjim la cea mai veche prăjitorie de cafea din Sibiu. În funcție de comenzile pe care le avem, ei ne prăjesc cafeaua, noi o ambalăm și o livrăm oamenilor în cel mai scurt timp”, adaugă George Călin.

Atunci când vine vorba despre ce sortimente de cafea ar recomanda oamenilor, soților Călin le este greu să se decidă, explicând faptul că recomandă toate tipurile de cafea de pe site, dar că, totuși, au câteva sortimente favorite. „Sortimentul meu preferat este Honduras Montecillos Marcala. Are note de cireșe, mango, piersici și caise”, spune Otilia. George, în schimb, preferă cafelele africane. „Eu prefer cafelele africane. Toate îmi plac foarte mult, dar pentru cafeaua de dimineață care trebuie să te trezească prefer una africană, mai tare. Dintre ele, îmi place Ethiopia Wild Forest cu note de lămâie, caise și un after taste spicy și fructat. O altă cafea care îmi place este Brazilia Pico Mirante. După cum multă lume știe, Brazilia este cel mai mare exportator de cafea, cam 40% din totalul boabelor de cafea la nivel mondial provin din Brazilia”.

„Fiecare colet are povestea sa”

Chiar dacă magazinul online a fost lansat recent, soții Călin au planuri mari de viitor și își doresc să dezvolte această afacere. „Pe termen scurt, ne-am dori să ducem sortimentele noastre pe partea de office, în mici birouri sau instituții și să adăugăm pe site aparate și accesorii pentru cafea, ciocolată caldă și ceaiuri. Pe termen lung, vrem să ajungem să avem 100 de sortimente de cafele de origine, atent selecționate”, mai spune George Călin.

În Sibiu, comenzile sunt livrate gratis, iar în țară livrarea este gratuită la comenzi mai mari de 300 de lei. „Fiecare colet are povestea sa, spusă de mirosul de cafea care pătrunde în casă odată cu deschiderea lui. Împreună cu punga de cafea pe care o comandă clientul, îi oferim un card de mulțumire personalizat. Am avut mai multe comenzi decât ne așteptam și acest lucru a fost încurajator. Pe lângă clienții de pe site, am avut și multe comenzi de la prieteni, colegi, colaboratori și le mulțumim pe această cale pentru toată susținerea pe care ne-au oferit-o. Ceea ce ne-a bucurat foarte mult au fost feedback-urile pozitive pe care le-am primit. Mulți dintre ei au băut pentru prima dată cafea de origine și s-au arătat foarte impresionați. Începutul este încurajator”, concluzionează Otilia.

În fiecare săptămână, El Cafetal propune un discount de 10% la un sortiment diferit. Clienții mai au și opțiunea de a-și face un abonament și de a primi cafeaua acasă într-una din zilele pe care aceștia o doresc și o stabilesc de comun acord cu soții Călin fără a mai fi nevoie să facă o comandă în prealabil. De asemenea, soții Călin oferă iubitorilor și pasionaților de cafea posibilitatea  să-și facă propriul lor blend, acest lucru fiind posibil la o comandă de patru kilograme sau multiplu de patru kilograme.

Cei care își doresc să afle mai multe informații despre produse sau să plaseze o comandă o pot face accesând site-ul www.el-cafetal.com sau pagina de Facebook și Instagram cu același nume.

 

 

 

 

Vizualizari: 10319

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu Marcian

Acum 9 luni

Plati mai si voi pe cineva sa va faca niste poze profesionale...

Raspunde

George Calin

Acum 9 luni

Domnule Radu Marcian multumim pentru sugestie. Mai greu cu bugetele la inceput, am preferat in primul rand sa investim in cafea si echipamente de calitate. In viitor o sa investim si in poze profesionale si in alte instrumente de marketing.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jonyjon .

Acum 9 luni

"Site-ul făcut de la zero" e un wordpress plus woocommerce. Nu trebuie să fii vreun mega guru software ca să faci asta.
Raspunde

Otilia Calin

Acum 9 luni

Dacă nu ați băut cafeaua de dimineață, o dăm noi cu mare drag!
Raspunde

Sorin Apostu

Acum 9 luni

Felicitări pentru inițiativa și pasiunea pentru aceasta industrie! Ma bucur sa văd ca in situatia economică actuala exista persoane cu inițiativa și optimiste care dau naștere la noi bussines-uri. Eu unul cred cu tărie in bussines-ul de familie așa ca va urez mult succes!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus