Sâmbătă,
25.09.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

”Sper ca această putere pe care ați dobândit-o cei de la PNL să nu vă corupă”. Mesajul FDGR în CJ Sibiu

”Sper ca această putere pe care ați dobândit-o cei de la PNL să nu vă corupă”. Mesajul FDGR în CJ Sibiu

”Să rămâneți cu picioarele pe pământ, să aveți consilieri care vă spun adevărul, nu numai «yesmeni» în jurul dumneavoastră” este unul din mesajele transmise președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, la finalul primei ședințe a CJ Sibiu în care s-a votat. Mesajul a venit din partea Christinei Manta-Klemens, consilier județean din partea FDGR.

Christine Manta-Klemens (foto) – cea care a ocupat unul din cele două posturi de vicepreședinte al CJ Sibiu în mandatul trecut – a avut o intervenție la finalul ședinței Consiliului Județean Sibiu de marți. Ședință în care majoritatea absolută controlată de PNL Sibiu a impus, prin vot, ca cei doi vicepreședinți care vor lucra alături de liberala Daniela Cîmpean să fie tot din rândul PNL Sibiu (este pentru prima dată în istoria CJ Sibiu când majoritatea absolută este controlată de o singură formațiune politică, liberalii având 19 din cele 33 de voturi - detalii aici).

”Întotdeauna FDGR a încercat să fie un element de echilibru și, personal, am încercat același lucru. Acum lucrurile s-au schimbat foarte mult și aș vrea să vă citez dintr-un iluminist german, Georg Christoph Lindenberg, care, printre altele, spune așa: «Ce-i drept nu pot spune dacă va fi mai bine când se schimbă ceva. Dar pot afirma, trebuie să se schimbe ceva dacă vrem să fie bine». S-a schimbat mult în CJ în urma acestor alegeri. Îmi doresc din toată inima să fie mai bine, lucru care depinde în primul rând de noua majoritate din Consiliul Județean, care și-a asumat o mare responsabilitate prin cei doi vicepreședinți. Pe care îi felicit”, și-a început Christine Manta-Klemens alocuțiunea.

Tot cu un citat i s-a adresat ea și lui Vlad Vasiu, liberalul ales vicepreședinte alături de Marcel Luca, cel care a ocupat această funcție și în legislatura trecută. ”Vicepreședintelui mai nou îi spun tot un citat, de data aceasta din Wilhelm Busch, un umorist și caricaturist german: «În viața asta, vrei nu vrei, mereu de la început o iei». Este un început nou pentru dumneavoastră, domnule Vasiu”.

Manta-Klemens s-a adresat, în cele din urmă, și Danielei Cîmpean, președinta realeasă a CJ Sibiu. ”Așa cum spuneam, pentru tot Consiliul Județean este un început nou această constelație de majoritate absolută a unui partid politic. Sper să fie de bun augur și mai sper ca această putere pe care ați dobândit-o dumneavoastră, cei de la PNL, să nu vă corupă. Ci să rămâneți cu picioarele pe pământ, să aveți consilieri care vă spun adevărul, nu numai «yesmeni» în jurul dumneavoastră, pentru că de ăștia nu aveți nevoie. Și vă spun dumneavoastră, mai ales, doamnă președintă acest lucru. Vă doresc să îi aveți pe acei oameni în jurul dumneavoastră, care pot să vă sfătuiască cu obiectivitate, pentru binele județului Sibiu. Vă mulțumesc și vă doresc multă putere de muncă și mult succes”.

Daniela Cîmpean a mulțumit pentru intervenție. ”Pare că am avut consilier buni, pentru că rezultatele arată că lucrul acesta s-a întâmplat. Îmi doresc în continuare să mergem cu toții în aceiași direcție. Mă cunoașteți foarte bine știți că tot ce fac și tot ce au făcut colegii care ne-au fost alături au făcut cu bună credință, doar pentru a satisface interesele comunității, nu cele particulare. Și îmi doresc ca acest lucru să se întâmple în continuare. În ce privește rezultatele CJ Sibiu, eu cred că responsabilitatea este a noastră, a tuturor. Hotărârile se iau în plen și aștept ca fiecare dintre dumneavoastră să veniți cu propuneri constructive, să participați în mod real și serios la deciziile care se iau aici. Chiar îmi doresc să discutăm despre o echipă adevărată la Consiliul Județean. Dacă toți vom gândi spre binele comunității, în aceeași direcție, cu siguranță și deciziile pe care le vom lua aici vor fi decizii bune”, a fost răspunsul Danielei Cîmpean.

În mandatul trecut, în urma colaborării dintre FDGR și PNL, cele două funcții de vicepreședinte au fost împărțite între cele două formațiuni.

Vizualizari: 2330

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard Lomota

Acum 11 luni

AM CREZUT CĂ SIBIENII O SĂ RĂMÂNĂ LOIALI FDGR ULUI. M-AM ÎNSELAT! CA SI ÎN AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL SUNTEȚI *** CU DOUĂ FEȚE... AȚI TRĂDAT FDGR PARTIDUL CARE V-A ADUS CIVILIZAȚIA VESTICĂ ÎN ULTIMII 20 DE ANI! V-A ADUS LOCURI DE MUNCĂ SI V-A PUS PE HARTA LUMII A MARILOR REVISTE DE TURISM SI FINANCIARE! PENTRU PRIMA DATĂ DE LA REVOLUȚIE PÂNĂ ÎN PREZENT ÎMI ESTE SILĂ DE ACEST ORAS! SĂ VĂ VEDEM PNL ISTILOR CUM VEȚI GESTIONA PROBLEMELE CETĂȚENILOR JUDEȚULUI SIBIU...

Raspunde

Ahitofel Yankze

Acum 11 luni

Usor, usor! Au meritele lor incontestabile, dar mai mergi putin prin tara si vei observa ca Sibiul nu e singurul oras care s-a modernizat. Brasovul e peste noi la toate capitolele. Oradea are niste zone fantastice si vine foarte tare din urma. Aradul din nou. FDGR-ul a platit pentru lipsa de viziune. Da, au gospodarit bine orasul. Cand esti murdar si vine cineva si te spala, se vede imediat. Dar viata unui oras continua cu proiecte mari de infrastructura, cu gandire strategica pe termen lung samd. Aici s-a blocat FDGR-ul. Dupa ce au facut curat, nu au mai stiut ce sa faca.
Raspunde

Ion Ion

Acum 11 luni

"Lindenberg", jurnalistu' lu peste prajit. Inca nu aveti "goagal" in redactie? Ia mai cauta, poate-ti iese candva ai "Lichtenberg".
Raspunde

Sibian Nesasificat

Acum 11 luni

Aș fi votat cu placere FDGR, dacă ar fi avut și ar fi promovat oameni măcar de valoare medie. Din păcate, pe listele lor, au fost adăugate secretarele, femeile de serviciu și șoferii auto, din lipsa de...sasi autentici. Cum au fost primiți în FDGR cei cu nume de exemplu Ion Popescu, imi scapa. Ma bucur ca, cel puțin, la CJ, nesimțiții ăștia au fost îndepărtați. Urmează Dancila de la primărie și am scăpat de lucrurile slabe! Apropo, prosti tare sibienii! Mentalitate de echipa sateasca...
Raspunde

Gigel Orfan

Acum 11 luni

Săraca tanti Klemens... Acum va trebui sa-si caute ceva de lucru, sau sa iasa la pensie. Nu va mai veni dimineata soferul de la CJS sa-i mature zapada din fata casei si din curte, apoi sa o duca la serviciu pe la 10... Cite va avea de facut singura... la fel ca toti cetatenii Sibiului.
Raspunde

Apolitic W

Acum 11 luni

Pare că am avut consilier buni, pentru că rezultatele arată că lucrul acesta s-a întâmplat Asta e o replica de o doamna adevarata de la sat, poate chiar de la Stana , nu stiu, mie asa mi se pare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus