Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Sala de ședințe a sindicatului, transformată în triaj Covid

27 Octombrie 2020 20:37

Sala de ședințe a sindicatului, transformată în triaj Covid

”Sala sindicală”, așa cum este denumită încăperea în care se țin ședințele sindicatelor din sănătate, va fi echipată pentru a deveni zonă de triaj pentru pacienții suspecți de infecție cu noul coronavirus, care ajung la Unitatea de Primiri Urgente (UPU), a anunțat astăzi prefectul Mircea Crețu. ”Este vorba de un corp administrativ destinat structurii sindicale, aici se organizau ședințe. În această sală se dorește să se facă un punct de prim ajutor pentru UPU, în care oamenii să poată să aștepte în condiții optime preluarea lor”, a spus prefectul Mircea Crețu. Aici se vor putea prelua probe biologice în vederea testării și, de asemenea, se va putea organiza o zonă de tratament în boxe separate, pentru un total de 20 de pacienți.

În prezent, capacitatea totală în județ pentru preluarea pacienților cu Covid-19 este de aproximativ 300 de paturi, informează prefectul județului Sibiu și se dorește extinderea acestei capacități în cadrul Spitalului Clinic Județean. ”Nu putem mări capacitatea în Cisnădie sau în alte spitale. Aici, la Spitalul Județean, avem și resursă umană, tot aici ar trebui să mărim capacitatea”, a spus prefectul.

Vizualizari: 857

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus