Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Situația pe școli: Crește numărul persoanelor infectate, scade cel al persoanelor izolate

Situația pe școli: Crește numărul persoanelor infectate, scade cel al persoanelor izolate

Peste 800 de persoane din sistemul educațional sunt carantinate sau izolate, iar 28 sunt depistate ca fiind pozitive în urma testărilor pentru virusul SARS CoV-2, arată raportul trimis astăzi de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. De asemenea, peste 130 de unități de învățământ se află în scenariul roșu.

Raportul de astăzi trimis de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu arată că 28 persoane sunt depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Dintre acestea16 sunt elevi (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Ocna Sibiului, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu), 10 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie) și 2 sunt personae care fac parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 Sibiu). De asemenea, 840 de persoane sunt carantinate sau izolate dintre care 754 sunt elevi, 65 cadre didactice, 12 persoane fac parte din personalul didactic auxiliar și 9 din personalul nedidactic.

În comparație cu datele oferite luni, 26 octombrie s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu un personal nedidactic) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu un personal didactic auxiliar, dar a scăzut cu 73 elevi), în total fiind 840 persoane (față de 912).

În ceea ce privește scenariile școlilor și grădinițelor, raportul arată că sunt 182 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 9 unități de învățământ, 28 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu o unitate de învățământ și 123 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3). Acest scenariu presupune participarea tuturor elevilor la activități/lecții online( toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu - 85, toate unitățile de învățământ din orașul Agnita – 4, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba, Grădinița cu Program Prelungit Cristian. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Cârţa, Școala Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială „Aurel Popa” Arpașu de Sus, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Grădinița cu Program Prelungit Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Grădinița cu Program Prelungit Veștem, Grădinița cu Program Normal Mohu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș, Școala Gimnazială Tilișca, Grădinița cu Program Normal Rod, Școala Gimnazială Ocna Sibiului, Școala Gimnazială Poplaca, Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, Centrul de Educație Incluzivă Turnu Roșu, Școala Gimnazială Waldorf „Hans Spalinger” Roșia și Școala Gimnazială Tălmăcel) – mai mult cu 8 unităţi de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus