Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Situația pe școli: Alte două cadre didactice infectate cu virusul SARS CoV-2

Situația pe școli: Alte două cadre didactice infectate cu virusul SARS CoV-2

Raportul prezentat astăzi de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean arată că sunt 28 persoane din unitățile de învățământ care au fost depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Este vorba despre 14 elevi (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu), 12 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie, Școala Gimnazială Cașolț și Colegiul Tehnic Energetic Sibiu) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 Sibiu). De asemenea, 789 persoane sunt carantinate sau izolate. Dintre acestea 700 sunt elevi, 68 sunt cadre didactice, iar 12 persoane dac parte din personalul didactic auxiliar și 9 din personalul nedidactic.

În comparație cu datele oferite marți, 27 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu 2 cadre didactice, dar a scăzut cu 2 elevi) și al persoanelor carantinate sau izolate (a crescut cu 3 cadre didactice, dar a scăzut cu 54 elevi), în total fiind 789 persoane (față de 840).

Cu privire la scenariile din unitățile de învățământ, raportul arată că sunt 181 în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ, 28 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2), scenariu care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu o unitate de învățământ. Totodată, 124 de unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3), cu participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu - 85, toate unitățile de învățământ din orașul Agnita – 4, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba, Grădinița cu Program Prelungit Cristian. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Cârţa, Școala Gimnazială ”Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială „Aurel Popa” Arpașu de Sus, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Grădinița cu Program Prelungit Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Grădinița cu Program Prelungit Veștem, Grădinița cu Program Normal Mohu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș, Școala Gimnazială Tilișca, Grădinița cu Program Normal Rod, Școala Gimnazială Ocna Sibiului, Școala Gimnazială Poplaca, Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, Centrul de Educație Incluzivă Turnu Roșu, Școala Gimnazială Waldorf „Hans Spalinger” Roșia, Școala Gimnazială Tălmăcel și Școala Gimnazială Cașolț) – mai mult cu o unitate de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus