Duminică,
16.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Un tânăr talent din Sibiu a fost chemat la Viena. „A stat și a cugetat, a plâns, a pus în balanță ceea ce lasă în urmă”

Un tânăr talent din Sibiu a fost chemat la Viena. „A stat și a cugetat, a plâns, a pus în balanță ceea ce lasă în urmă”

Oliver Frankel, tânărul care la doar 11 ani concerta de 1 Decembrie alături de Filarmonica de Stat din Sibiu, cu un talent pe care părinții l-au intuit încă din primii săi ani de viață, duce numele familiei sale peste hotare. Acum are 12 ani, iar o bursă la o școală prestigioasă din Viena i-a deschis un nou drum spre o carieră în muzică.

În urmă cu un an, Turnul Sfatului prezenta frumoasa poveste a unui sibian de doar 11 ani cu o „voce de aur”, care cânta oricând prindea ocazia încă de când era de-o șchioapă. Pe atunci cea mai mare realizare a sa fusese faptul că a avut oportunitatea de a cânta la Ateneul Român și la Filarmonica de Stat Sibiu, cu ocazia zilei naționale a României. Acum însă, Oliver este elev la una din cele mai prestigioase unități de învățământ de la Viena, Wiener Sangenknaben/Vienna Boys Choir.

„Fiind la București, impresarul Christian Raetscher (German Quality Entertainment) l-a invitat pe Oliver să cânte cu Orchestra vieneză la mijlocul lunii decembrie la Sala Palatului, în deschiderea spectacolelor de Crăciun. În prima seară de concert al Orchestrei din Viena, regizorul și directorul orchestrei, Peter Hosek l-a întrebat pe Oliver dacă în noaptea următoare ar dori să cânte live cu Orchestra. Oliver a sărit în sus de fericire și, fără ezitare, fără să mai fi cântat niciodată cu o orchestră live, a acceptat. În acea seară, Peter ne-a așezat pe amândoi și ne-a spus că Oliver, cu pasiunea și dăruirea lui trebuie să studieze în Viena iar așa voce trebuie valorificată dar și protejată și ne-a cerut acceptul pentru a-l recomanda școlii Wiener Sangenknaben/ Vienna Boys Choir, din Viena”, își amintește Lavinia Frankel, mama lui Oliver.

Două săptămâni mai târziu, în timpul unei vacanțe de schi în Austria, Oliver a profitat de ocazie și a avut o audiție. Răspunsul școlii a fost impresionant, spune mama.

„Imediat i-a fost oferită o bursă. A stat și a cugetat, a plâns, a pus în balanță ceea ce lasă în urmă, ceea ce primește în schimb, iar după două zile răspunsul a venit, exact așa cum așteptam. Astfel, la sfârșitul lunii ianuarie, Oliver s-a mutat la Viena, pentru a începe școlarizarea în fostul vechi Palat Regal, Palais Augarten. Este un loc impresionant pentru orice copil să crească. Ca parte al acestei școli, care este, evident, o școală dedicată muzicii dar și cu materii normale ca la orice școală, Oliver va ajunge să vadă întreagă lume împreună cu colegii săi din corul Schubert, din care face parte.”

Pandemia l-a readus pe băiețel acasă, la Sibiu, pentru scurt timp. Din luna august, Oliver s-a întors la Viena și se pregătește acum pentru un turneu al lumii online. În același timp, micul sibian se ocupă de propria pagină de Facebook Oliver Frankel - Opera și de un canal de You Tube - Oliver Frankel.

Oliver are acum 12 ani. Familia sa locuiește lângă Sibiu, de unde este originară mama, iar tatăl este britanic. Familia Frankel s-a mutat înapoi la Sibiu atunci când copiii aveau doar un an.

 

Vizualizari: 7185

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus