Sâmbătă,
28.11.2020
Ceata
Acum
-2°C

Numărul amenzilor pentru cei care nu poartă mască a crescut din nou

29 Octombrie 2020 13:38

Numărul amenzilor pentru cei care nu poartă mască a crescut din nou

180 sancțiuni contravenționale și mai multe avertismente scrise au fost aplicate ieri, în județul Sibiu, celor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Acțiunile de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, continuă în județul nostru. Ieri au intervenit, în acest scop, 164 de forţe ale poliției și poliției locale. Cu această ocazie au fost verificate 2.143 de persoane, 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 109 mijloace de transport, din care 106 mijloace de transport public în comun.

Polițiștii sibieni au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Polițiștii locali sibieni au verificat 581 de persoane și au aplicat 17 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.600 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au sancționat contravențional 11 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.600 de lei.

Totodată, 30 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Șelimbăr, Arpașu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos și a orașului Copșa Mică, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 8 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 19 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat 11 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19 – a fost identificată o neregulă pentru care a fost aplicat un avertisment.

De asemenea în ultimele 24 de ore s-au efectuat controale în echipaje mixte cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu unde au fost identificate 10 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus, fiind aplicate 4 sancțiuni (2 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 5000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală).

Tot ieri, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat un număr de 14 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județ. A fost aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus