Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Membrii Biroului Electoral de Circumscripție Sibiu vor fi testați pentru coronavirus. ”Ședințele se pot desfășura și în sistem de videoconferință”

30 Octombrie 2020 13:20

Membrii Biroului Electoral de Circumscripție Sibiu vor fi testați pentru coronavirus. ”Ședințele se pot desfășura și în sistem de videoconferință”

După cazurile de infectare cu cu SARS CoV – 2 în rândul judecătorilor sibieni, Biroul Electoral de Circumscripție Sibiu a luat decizia testării tuturor membrilor săi. ”Având în vedere cele câteva cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate la Tribunalul și Judecătoria Sibiu, precum și mai multe suspiciuni de îmbolnăvire existente la acest moment, în urma consultării cu reprezentanții DSP Sibiu și în baza recomandărilor primite, întreg personalul urmează a fi testat în zilele următoare, inclusiv președintele, locțiitorul și judecătorul membru din cadrul BEC Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul Electoral de Circumscripție Sibiu.

Totodată, isntituția atrage atenția că potrivit dispozițiilor art. 4 alin. 5 din Hotărârea nr. 1/12.09.2020 a Biroului Electoral Central, ședințele birourilor și oficiilor electorale se pot desfășura și în sistem de videoconferință. ”În acest context, pentru siguranța colegilor și a publicului nostru și pentru a elimina orice risc de transmitere, precum și pentru a asigura deplina și eficienta funcționare a BEC Sibiu, președintele acestei autorități a decis, cu consultarea membrilor, ca la ședințe participarea judecătorilor să se facă în sistem de videoconferință”, se mai arată în comunicat.

Două cazuri certe, alte câteva suspiciuni

La o zi după confirmarea unui angajat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2, reprezentanții Tribunalului Sibiu anunță o nouă infecție, precum și alte cazuri suspecte. Angajatul Tribunalului Sibiu confirmat a fi bolnav de Covid-19 în cursul zilei de vineri, 30 octombrie, nu avea legături cu cel de joi. ”Din primele verificări, nu s-a identificat o legătură între cele două cazuri, contacții direcți ai noului caz declarat fiind membrii familiei. Totodată, în cursul zilei de azi, un  angajat al Tribunalului Sibiu și un angajat al Judecătoriei Sibiu au acuzat simptome de infectare, fiind anunțați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Proceduri de dezinfecție și igienizare generală au fost deja efectuate în toate spațiile ocupate de instanță”, informează reprezentanții Tribunalului într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului în cursul zilei de vineri.

Vizualizari: 733

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus