Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-4°C

A decedat preotul Mihai Sămărghițan. ”Am pierdut un om de o rară profunzime și înțelepciune”

31 Octombrie 2020 13:00

A decedat preotul Mihai Sămărghițan. ”Am pierdut un om de o rară profunzime și înțelepciune”

Pr. Dr. Mihai Sămărghițan, fost consilier județean și o lungă perioadă de timp preot paroh la Biserica „Sfinții  Apostoli Petru și  Pavel” din Sibiu,  cunoscută ca  „Biserica dintre brazi”, a trecut la cele veșnice, anunță foștii săi colegi din Partidul Social Democrat. ”De astăzi, lumea este mult mai săracă pentru noi. Un om de excepție, un coleg și un prieten, fost consilier județean, care ne-a fost întotdeauna alături, nu mai e printre noi. Pr. Dr. Mihai Sămărghițan a plecat noaptea trecută să-L întâlnească pe Dumnezeu, după ce L-a slujit o viață întreagă.

A lăsat un gol imens în sufletele noastre, deoarece am pierdut un om de o rară profunzime și înțelepciune, un mare iubitor de oameni. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace să să-l așeze  de-a dreapta Sa!”, scrie pe pagina de Facebook a PSD Sibiu.

Consilierul cu audiențe în biserică

Sămărghițan a fost ales consilier județean în 2012, iar apoi a fost reales în 2016, tot pe listele PSD. El a decis atunci să țină o parte din audiențele cu cetățenii chiar în biserica în care slujea. ”O parte dintre consilierii județeni au ales ca loc de întâlnire cu cetățenii sediul Consiliului Județean sau sediile partidelor din care fac parte, fie cele din municipiul Sibiu (PNL, PSD, FDGR), fie din municipiul Mediaș (PNL și FDGR) sau din orașul Cisnădie (PNL). Doar consilierul județean Mihai Sămărghițan a ales să acorde audiențe la sediul bisericii ortodoxe “Dintre Brazi” de pe str. Reconstrucției, al cărei preot paroh a fost”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de CJ Sibiu în martie 2017.

 

Vizualizari: 7866

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Adrian Bleahu

Acum 1 lună

Cand aud de un popa care face politica, imi trece cheful de "cele sfinte" iar daca popa mai e si PSD-ist, atunciu ma ia cu greata. Sa-i fie tarana usoara si, vorba CELUI jertfit: "Iarta-l Doamne ca nu stie ce-a facut"
Raspunde

Sava Ioana

Acum 1 lună

Coondoleante preotului Samarghitian!! O familie deosebita.!! Cerul este un loc minunat el sa dus in cer unde nu mai este suferinta!! Ma rog pt familia preotului Samarghitian ca D-zeu sa va intaresca inimile sa fitii puternici in continuare !! Va salut din Londra o draga buna prietena a familiei:(
Raspunde

Unul Care il cunostea

Acum 1 lună

condoleante familiei. Pe de alta parte un comunist si un securist mai putin. Halal om, fara coloana vertebrala si fara constiinta. Doar o sluga a lui streza. Altfel cum sa-si tina don juanul in functie, nu? Si chiar putin ma interesaza ca voi fi injurat. L-am cunoscut foarte bine, ca de altfel pe toata familia, si stiu toti parerea mea despre el.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul care Cunostea

Acum 1 lună

bine ca postati comentariul incultei din Anglia. Asa ziar, asa cititori...
Raspunde

Grigore Velinescu

Acum 1 lună

Nu vorbiti de inculti. Cand incepeti o propozitie cu litera mica sau scrieti Streza cu ,, s" ( mic) , tot incultura este.
Raspunde

Adevãrul Cumplit doare

Acum 1 lună

„Cel care se simte fără păcat, să arunce primul cu piatra” În fiecare zi avem tendința de a arunca... în toți și în toate, cu vorbe, cu judecăți, cu sfaturi, cu reguli, adresate celor pe care îi considerăm... nu prea înzestrați cu calitățile noastre, n-ați observat?! Suntem deținătorii adevărului în orice domeniu, noi știm cel mai bine cum și în ce fel ar trebui trăită viața celorlalți, după modul, evident, absolut perfect al nostru, de a ne duce viața de fiecare zi ca pe o uniformă! Nimic mai adevărat că, prin educație, omul trebuie să dobândească dreptul de a trăi la un loc cu ceilalți într-un minimum de reguli aplicate de comun acord, pentru a se evita alunecarea într-un haos; dar de la asta până la a considera că n-ai putea simți altfel, în situații asemănătoare, decât într-un anume fel, și asta pentru că așa ți se cere, motivat, sau, de cele mai multe ori nemotivat, pe principiul... ”că așa este normal”, sau... ”că așa trebuie”, este o distanță acoperită doar de ignoranță! În numele acestui comportament omenirea a încălcat, adesea, până la nivel de tragedie, legile nescrise ale umanității, târziu acceptate, în dialogul dintre vinovați și cei cu pietrele în mână, gata să arunce! Să zicem că, poate, acum, dialogăm, mai mult decât în alt secol, dar nu am terninat, nici pe departe, toată amărăciunea pe care o strânge omenirea, zilnic, dând cu pietre, cuvinte, sfaturi, judecăți, reguli, în victimele pe care le vânează printre cei care nu seamănă cu ea. Așadar, ”să ridice piatra și să lovească doar cel care se simte fără de păcat” în această lume construită... și... din păcate... de păcătoși!
Raspunde

Userist Pensat

Acum 1 lună

Trebuie data lege ca Romania sa devina ateie! Doar asa ne vom dezvolta, vom avea piste de biciclete si fetivaluri tematica lgbt!
Raspunde

Cetatean Gheorghe

Acum 1 lună

Nu-mi sta in fire sa jignesc, asa ca nu o voi face. Mi-e mila de tine cat de indoctrinat de neomarxisti esti si nici macar nu-ti dai seama. Halal !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus