Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

”Plămân artificial”, pus la dispoziția Spitalul Județean de către Spitalul Polisano

”Plămân artificial”, pus la dispoziția Spitalul Județean de către Spitalul Polisano

ECMO (ExtraCorporeal Membrane Oxygenation), denumit și ”plămân artificial” este aparatul care asigură oxigenarea adecvată și eliminarea bioxidului de carbon în cazul pacienților cu boli grave, ce afectează aparatul respirator, inclusiv Covid-19.

Un astfel de aparat a fost pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de către Spitalul European Polisano, în urma unor demersuri inișiate de prefectul Mircea Crețu. ”Am discutat cu domnul Celestin Constantin de la Spitalul Polisano, și a decis să pună la dispoziția Spitalului Județean a unui aparat ECMO, un plămân artificial, s-a încheiat acordul de principiu”, a anunțat Crețu. El spune că acesta va putea fi folosit în spital în aproximativ două săptămâni, după o perioadă de training a doctorilor de la Spitalul Județean, la o firmă din Brașov. ”Două săptămâni e posibil să dureze, astfel încât specialiștii să poată folosi în deplină siguranță și calitate acest aparat”, a mai spus prefectul.

Un studiu realizat de of West Virginia University sugerează că acest tip de suport medical pentru  bolnavii de Covid-19 poate fi foarte bun, cu condiția ca pacienții să nu fie în vârstă și să nu aibă probleme cardiace. ECMO pompează sângele în afara organismului și îl oxigenează, iar apoi îl reintroduce în corpul pacientului. În acest fel, mașina dă posibilitatea plămânilor, și câteodată și inimii, de a se odihni și de a a se însănătoși.

Foto: https://www.sciencetimes.com/

Vizualizari: 1928

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus