Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Video Circulația pe timpul nopții va fi interzisă, se închid piețele și toate școlile trec în online

Video Circulația pe timpul nopții va fi interzisă, se închid piețele și toate școlile trec în online

Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de restricție care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare. Președintele a prezidat ședința de Guvern de astăzi și a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi restricționată, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țară, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente, a spus președintele. Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

"Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit. Am avut și astăzi mulți, prea mulți, care au decedat. Și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în on-line. Angajații – și din public, și din privat – să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile – și cele publice, și cele private – trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise.

Portul măștii trebuie să devină obligatoriu, peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior, cum este aici, în sala Guvernului, sau în exterior - portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu. Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând, în acest fel, distanțarea suficientă între persoane.

Evident că noi dorim să controlăm extinderea, răspândirea pandemiei, dar, în același timp, vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale", a spus președintele.

Citește și Orban: se va reveni la declaraţia pe propria răspundere pentru circulaţia pe timp de noapte

"În același timp, ne dorim să continue activitățile economice! Nu dorim să închidem economia românească, noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Și, da, vrem ca românii să-și continue viața cât de mult se poate apropiat de o viață normală. Doar că nu suntem în condiții normale, suntem în condiții de pandemie și nu putem să facem abstracție de acest lucru" a adăugat Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6175

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorena Schmidten

Acum 3 ani

Bravo, dle Presedinte! Asa se iau masurile, clar, concis, scurt, blitzkrieg! Sasalaii uber alles!
Raspunde

Andrei A

Acum 3 ani

Cam asta este conceptul românesc de blitzkrieg :)) de asta suntem cu 50 de ani in urma altora
Raspunde

Adani Daniel

Acum 3 ani

Sa nu uitați sa-l votați mai departe,pe El Presidente și pe cățeii lui,cei cărora va place cu botnita! Celorlalți romani de bine,va doresc multa sănătate și sa aveti grija de voi!
Raspunde

Ionuț Șufană

Acum 3 ani

Stai liniștit, sasalaule, ca la alegeri votam PSD, singurii care se lupta pentru neamul romanesc cu străinii care ne lovesc sistematic! Sibiul este al romanilor, nu al tau și al gastii tale de lucruri slabe! Romani pentru romani!
Raspunde

Cetatean Ion

Acum 3 ani

nu zau ! Dar la alegeri cum vom participa ??? acolo nu e pericol de infectare ? la piata, in aer liber este periculos?!
Raspunde

Alin Dicu

Acum 3 ani

Nu v-ati uitat pe unde trebuie. Oamenii dupa ora 22 pleaca de pe la terase si i gasiti prin parcuri, librarii si biblioteci. Va spun sigur. Daca nu ma credeti intrebati-o si pe d-na Turcan...
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 3 ani

Vom face totul,vorba impushcatului,sa fim alesi inca 4 ani. Pandemia nu se va conta in timpul alegerilor...virusul se stie,se ascunde cand vede birouri electorale.. Vom fii un trio intelept si select in Europa,noi,Belarus si Ruso-Moldavia...
Raspunde

Dan Kro

Acum 3 ani

romanii -o parte din ei-sint sclavi si slugi la ue drepturile legale cetatenesti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus