Marţi,
15.06.2021
Innorat
Acum
11°C

14 femei testate pozitiv cu SARS CoV 2 au născut la Sibiu

14 femei testate pozitiv cu SARS CoV 2 au născut la Sibiu

14 femei testate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2 au născut, până acum, la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, spun reprezentanții instituției. Mămicile nasc într-o sală special amenajată, iar după naștere, dacă starea lor este bună, se externează odată cu nou-născutul și pleacă acasă rămânând sub supravegherea medicului de familie. Conform medicilor ginecologi, virusul nu se transmite de la mamă la copil.

Viața își urmează cursul, în ciuda pandemiei. Astfel, 14 femei diagnosticate cu Covid-19 au născut în maternitatea din Sibiu, potrivit datelor din sistemul informatic al secției. Reprezentanții instituției spun că, în cadrul secțiilor de obstetrică-ginecologie au fost implementate măsurile pentru asigurarea siguranței și prevenției, astfel încât să fie evitată expunerea la riscuri suplimentare, atât a personalului medical cât și a pacienților.

„În acest sens, toate pacientele sunt testate la internare. În secție sunt organizate următoarele: zona verde pentru pacientele cu test negativ, zonă tampon pentru pacientele în așteptarea rezultatelor testării și saloane dedicate special pacientelor confirmate pozitiv cu Sars-Cov2. La fel este organizată și zona sălilor de naștere, unde pacientele diagnosticate cu SarsCov2 nasc într-o sală special amenajată. După naștere, pacientele sunt externate conform procedurilor”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Din informațiile primite, până acum, bebelușii s-au născut sănătoși, fără a fi infectați. Conform medicilor ginecologi, virusul nu se transmite de la mamă la copil.

Mămicile pozitive se externează odată cu nou-născutul și dacă starea lor este bună pleacă acasă unde rămân sub supravegherea medicului de familie. Până în acest moment, la maternitatea din Sibiu au fost doar astfel de cazuri. Dacă se va ivi o situație în care starea femeilor care au născut nu este bună, acestea vor fi internate în secția de Boli Infecțioase, iar bebelușul va merge în familie, mai transmit reprezentanții spitalului.

foto Wayne EvansPexels

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus