Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Peste 5.700 de tablete vor ajunge în această săptămână în școlile din Sibiu

Peste 5.700 de tablete vor ajunge în această săptămână în școlile din Sibiu

Peste 5.700 de tablete au ajuns la Sibiu în cursul săptămânii trecute. Tabletele au fost trimise de cei de la Ministerul Educației și urmează a fi distribuite în școlile din Sibiu în acestă săptămână. Tabletele sunt însoțite de un abonament de internet valabil pentru 24 de luni.

În cursul săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a primit din partea Guvernului României, prin Ministerului Educației și Cercetării, un număr de 5.771 de tablete, acestea reprezentând numărul total de tablete solicitate de către conducerea fiecărei unități de învățământ din județ, într-un centralizator din luna mai 2020, transmit reprezentanții instituției. Toate tabletele au venit însoțite de un abonament de internet valabil pentru 24 de luni, iar instalarea, verificarea lor calitativă și predarea către unitățile de învățământ din județ se face în regim de urgență, dorindu-se ca tabletele să ajungă cât mai repede la beneficiarii finali.

Potrivit celor de la inspectorat, pentru organizarea învățării online a fost prevăzută distribuirea a 250.000 de tablete, la nivel național, în diferite loturi. De asemenea, au fost prevăzute 100 milioane de euro - achiziții descentralizate pentru achiziționarea de laptop-uri și tablete și s-au depus 193 de proiecte și 407 schițe de proiecte în valoare de 184 milioane euro pentru cumpărarea sau decontarea  de aparatură de același tip. Totodată, Guvernul a creat mecanismele achizițiilor de echipamente de protecție și containere (190 milioane lei) pentru ca desfășurarea cursurilor, acolo unde este permisă, să se facă în siguranță.

Alexandru Dumbravă, inspector școlar general precizează că toate tabletele vor fi distribuite școlilor din județul Sibiu, care le-au solicitat, în această săptămână.

De asemenea, ISJ Sibiu a mai achiziționat stocuri de materiale de igienă, măști, dezinfectanți, dar și dispozitive electronice necesare unităților de învățământ pentru a le da acestora din urmă în situații de urgență. În perioada următoare, ISJ Sibiu va pregăti și un proiect pentru achiziția de dispozitive electronice pe fonduri europene pentru a fi depus, în parteneriat cu unitățile școlare care mai constată că încă mai au nevoie de dotări suplimentare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus