Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Arafat: Decizii urgente și colaborare între instituții, asta a lipsit în Sibiu!

Arafat: Decizii urgente și colaborare între instituții, asta a lipsit în Sibiu!

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat astăzi motivele care, din punctul său de vedere, județul a ajuns pe primul loc la nivel național la rata de infectare cu noul coronavirus: lipsa colaborării dintre instituții și lipsa unor decizii urgente, atunci când situația era evident că este gravă. ” Cu siguranță, lipsa comunicării și unele aspecte care trebuiau luate între ei și să fie luate deciziile urgent și să se colaboreze, poate că asta a lipsit. Poate că asta a contribuit la această situație. Cred că lumea înțelege și-n ceasul al 12-lea că trebuie să se facă ceva și eu cred că acum s-a înțeles, după toate discuțiile care au avut loc și bineînțeles că așteptăm și vom monitoriza situația, dacă nu va fi OK, vom lua măsuri noi, ca să fie OK. Din punctul meu de vedere, oamenii așteaptă ceva de la noi, oamenii așteaptă ceva de la aceste instituții, oamenii așteaptă ceva de la fiecare om din aceste instituții. Nu este loc de orgolii, nemulțumiri, de nimic. Aici avem un singur țel: rezolvarea problemei și reducerea impactului acestui virus, restul se rezolvă după. Cam așa văd că trebuie să se întâmple”, a declarat Raed Arafat.

Turcan: Aștept și demisia managerului Spitalului Județean

Ieri, subprefectul Rareș Macrea a fost revocat din funcție, iar astăzi directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, și-a dat demisia. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astăzi că așteaptă și demisia managerului Spitalului Clinic Județean, Liliana Coldea. ”La nivelul instituțiilor județului Sibiu am luat unele măsuri, pentru a face aceste instituții mai eficiente în raport cu oamenii și cu atribuțiile pe care le au. (...) Măsurile în privința funcționării instituțiilor în Sibiu au plecat de la revocarea din funcție a subprefectului județului Sibiu care a fost la comandă în ultimele două săptămâni în care se putea mai multă eficiență și trebuia să se vadă deja rezultate în urma unor decizii pe care le-am luat. De aceea am primit demisia directorului DSP și aștept și demisia managerului spitalului Județean de Urgență. Vrem să îndreptăm situația din județul Sibiu și nu există niciun parti-pris nicio îngăduință când vine vorba de funcționarea acestor instituții de care depinde viața oamenilor”, a spus Turcan.

În urma ședinței de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a luat decizia municipiului Șelimbăr, a satului Șelimbăr și a orașelor Cisnădie și Tălmaciu, cu începere de luni, 16 noiembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2799

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dan Dan

Acum 2 ani

Aduceți pe cei care s-au vindecat sa doneze plasmă. Obligatoriu dacă nu vor bani. Sunt 3500 de oameni vindecați care ar putea ajuta pe cei care suferă!!!
Raspunde

Nea Ilie

Acum 2 ani

Dar Cimpean nu are nicio contributie la proasta functionare a Spitalului ? Nu ea a investit-o pe directoare si tot ea a mentinut-o in functie , desi ministerul i-a anulat concursul ? Banii de unde vin ? Nu a vazut ca bolnavii sunt tratati ca si cainii ? A intervenit ?
Raspunde

Lufthansa Lutsch

Acum 2 ani

A trebuit sa vina Arafat de la Bucuresti sa faca randuiala si sa ia decizii! Marii nostri conducatori si-au aratat incompetenta! Daca am avea sasalai de-ai nostri in toate functiile cheie, acum eram ca Bavaria, dar voi ati votat PNL, lucruri slabe! Noi v-am primit intre zidurile cetatii acum 100 de ani, sa nu mai traiti in noroaie si voi votati PNL??? Sibieni nerecunoscatori!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus