Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Șeful DSU anunță creșterea numărului de teste pentru coronavirus la Sibiu

Șeful DSU anunță creșterea numărului de teste pentru coronavirus la Sibiu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri, la Sibiu, că în perioada imediat următoare va crește capacitatea de testare la nivelul județului pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus.

Un prim pas îl reprezintă teste rapide, câteva sute fiind trimise la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

”Am trimis deja primele teste rapide, pe bază de antigen, nu pe bază de anticorp, care pot să ajute stabilirea unui pacient pozitiv mai repede, dintre pacienții simptomatici, până vine rezultatul PCR. S-au trimis aceste teste și deja au ajuns, în Sibiu cred că au venit chiar de ieri. Au fost distribuite câteva sute de teste pe unitatea de primiri urgențe, la nivelul UPU, cu un ordin de utilizare al lor. Acest stoc va fi suplimentat pentru că ordonanța de urgență pe stocurile strategice prevede achiziționarea a trei milioane astfel de teste, de antigen”

Cât privește testele PCR, numărul acestora va crește prin punerea în funcțiune a aparatului PCR care stă nefolosit în curtea Facultății de Medicină, la doi pași de Spitalul Județean. Raed Arafat să asigurări că va deveni operațional în cel mai scurt timp.

”Pe partea de teste există un coleg care se ocupă și care urmărește acest lucru, la nivelul Ministerului Sănătății. Eu nu pot să știu acum motivul pentru care nu funcționează, este lipsa de personal, este lipsa teste sau altceva. Dacă problema este lipsa consumabilelor vă asigur că vom transmite colegilor de la Ministerul Sănătății să oferim sprijin în acest sens”, a mai spus Arafat.

În ultimele 24 de ore, în județ s-au efectuat 603 teste, a anunțat astăzi Prefectura Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2066

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus