Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Artistul sibian Dan Perjovschi deschide o expoziție personală la New York. „Vor fi desene despre virus, despre America divizată și rasistă”

Artistul sibian Dan Perjovschi deschide o expoziție personală la New York. „Vor fi desene despre virus, despre America divizată și rasistă”

Dan Perjovschi a deschis astăzi o expoziție personală la New York, în care, prin arta sa, tratează problemele actuale din SUA – atât situația medicală, cât și cea politică. Totodată, vor fi de vânzare măști personalizate cu unul dintre desenele artistului sibian.

În cadrul expoziției pot fi admirate desene despre virus, proteste și mișcarea BLM (n. red. Black Lives Matter). „Expoziția a început cu un cuvânt înainte (un soi de teaser) pe geamul galeriei unde odată la două zile sau în fiecare zi era montat un desen al meu. Expoziția se numește The Nighmare it was/ The Nighmare it is - se referă și la situația politică și la cea medicală, America fiind centrul infecțiilor Covid acum) și, pentru că a câștigat Biden și nu bufonul Trump, partea de Nightmare it Is va fi tăiată cu o linie orizontală”, spune artistul sibian.

O piesa centrală va fi un perete plin cu vederi cu Statuia Libertății, unde statuia e decupată și scoasă în spațiu, în așa fel încât să pară că arată cu degetul, către vizitatori. „Ideea este că libertatea este și datoria cetățenilor, a noastră a tuturor, și nu doar a guvernului”, spune Dan Perjovschi. 

Banii strânși din vânzarea măștilor se vor duce pentru mișcarea Civil Rights.

Mai multe detalii despre expoziție veți găsi AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ioan Giurgiu

Acum 1 an

Mult succes ! Sper să vii cît mai des și în Sibiu !
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Nighmare ? Un joc de cuvinte pe care nu-l pricep sau o eroare de redactare ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus